Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Συνελήφθη ο άνδρας που σκότωσε ηλικιωμένη με σκοπό τη ληστεία στην Ιστιαία  

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εντοπίστηκε στις 29-10-2021 το απόγευμα σε περιοχή της Ιστιαίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, ως ύποπτος ένας ημεδαπός, ο οποίος προσήχθη για να εξεταστεί.

Έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την προανακριτική διαδικασία, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας, με κίνητρο τη ληστεία, σε βάρος της ηλικιωμένης, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Ειδικότερα όπως διακριβώθηκε, ο συλληφθείς στις 28-10-2021 το απόγευμα, εισήλθε στον αύλειο χώρο της οικίας του θύματος και επεχείρησε, με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου, να διαρρήξει την κεντρική είσοδο του σπιτιού.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη, η οποία εξήλθε της οικίας της και τότε εκείνος της κατάφερε χτυπήματα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και προέβη στην αφαίρεση χρηματικού ποσού και ενός κινητού τηλεφώνου.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

φωτογραφία: EΛ.ΑΣ