Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Συμβουλές αυτοάμυνας και ασφαλείας αν σας επιτεθούν στο δρόμο

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που δεχθούν κάποια απρόσμενη επίθεση στο δρόμο. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν :

-Αν δεχτείτε επίθεση από πίσω, λυγίστε τον αγκώνα σας, πιάστε τον καρπό σας με το άλλο χέρι και χτυπήστε τον δράστη με δύναμη με τον αγκώνα σας. Αν έχετε επιτυχία, μπορείτε να τον ακινητοποιήσετε για λίγα δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι αρκετός για να ξεφύγετε.

-Οι γυναίκες μπορούν να χτυπήσουν με δύναμη το τακούνι τους στο πόδι του δράστη.

-Αν ένας δράστης προσπαθεί να σας πνίξει, πιάσε τα μικρά του δάχτυλά του αρχίστε να τα στρίβετε με δύναμη.

-Αν ο ληστής σας απειλεί με κάποιο όπλο, μη δοκιμάσετε να αντισταθείτε ή να αντιδράσετε. Μη διαφωνείτε και δώστε του ο,τι ζητάει, ακόμα κι αν είναι κάτι πολύτιμο.

-Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες της εμφάνισης του ληστή όπως για παράδειγμα αν έχει κάποια σημάδια, τατουάζ κλπ.

-Αντί να πάτε στο σπίτι πηγαίνετε αμέσως στην αστυνομία, αφού όσο πιο σύντομα ξεκινήσει η έρευνα για τον ληστή, τόσο πιο σύντομα θα έχετε αποτελέσματα.

-Αν κάποιος τρέξει από πίσω σας στην είσοδο της πολυκατοικίας, ποτέ μην μπείτε στο ασανσέρ ή το υπόγειο, καθώς είναι πιθανό ότι ο δράστης θα μπει στον ίδιο χώρο μαζί σας.

-Τρέξτε έξω από την είσοδο, κατά προτίμηση προς την κατεύθυνση όπου μπορείτε να συναντήσετε άλλους ανθρώπους, ή να ξεφύγετε εύκολα από τον δράστη.

– Όταν μπαίνετε σε ένα ταξί, στείλτε σε κάποιον τον αριθμό του ταξί. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να κινδυνεύσετε άμεσα: αν νιώθετε ανασφάλεια σε κάποιο σκοτεινό δρόμο ή κάθεται κάποιος ύποπτος στο πάρκο, ακολουθήστε άλλη διαδρομή.

-Αν το φως στην είσοδο δεν ανάβει, περιμένετε μέχρι να μπει κάποιος γείτονας ή ειδοποιήστε κάποιον να σας συναντήσει.

-Πάντα να ενημερώνετε τους οικείους σας πότε βρίσκεστε στο σπίτι.