Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

 Στην Ανακρίτρια Χανίων δύο άνδρες και μια γυναίκα για την υπόθεση εμπορίας όπλων στην Κρήτη

Στην ανακρίτρια Χανίων οδηγήθηκαν το πρωί Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου δυο άνδρες και μια γυναίκα από τους επτά συλληφθέντες της υπόθεσης εμπορίας όπλων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι της σύστασης συμμορίας, όπως επίσης και διακεκριμένες περιπτώσεις παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.

Μετά από γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση σε πολλές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Χανίων, που επεκτάθηκε και επικεντρώθηκε στην πόλη και συγκεκριμένα σε οπλουργείο στο κέντρο, η ΕΚΑΜ Κρήτης και η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, με τη συνδρομή κλιμακίων της ΟΠΚΕ Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, κατάφεραν να ανακαλύψουν τρία παράνομα εργαστήρια όπλων:

Το πρώτο εργαστήριο βρέθηκε στο υπόγειο του καταστήματος με είδη οπλισμού που διατηρούσε ο 57χρονος στο όνομα της συζύγου του και συνδεόταν με ένα ακόμη δωμάτιο – αποθήκη για τη φύλαξη λαθραίων όπλων και πυρομαχικών.

Το δεύτερο εργαστήριο είχε διαμορφωθεί στο χώρο που διατηρούσε ο 63χρονος πρώην οπλουργός της πολεμικής αεροπορίας, που θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, με εμπειρία πολλών ετών στη διαχείριση φορητού οπλισμού.

Το τρίτο εργαστήριο λειτουργούσε σε περιοχή της Κισσάμου ο 57χρονος κτηνοτρόφος, όπου μάλιστα ο 27χρονος γιος του στη θέα πάνοπλων αστυνομικών της ΕΚΑΜ Κρήτης, των ΟΠΚΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου προσπάθησε να διαφύγει έχοντας στην κατοχή του πολεμικά όπλα.

Πιθανόν λόγω του μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών αλλά και της παράνομης λειτουργίας πλήρως εξοπλισμένων εργαστηρίων στα οποία γίνονταν μετατροπές όπλων, η εισαγγελέας έκρινε ότι τα όπλα προορίζονταν για τρομοκρατικές και εγκληματικές οργανώσεις.

www.neakriti.gr