Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ροδόπη: Η νέα «κερκόπορτα» για είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα (βίντεο)

Η αυξημένη ασφάλεια στον Έβρο έχει κάνει τα κυκλώματα διακινητών να αναζητούν νέες πύλες εισόδου στη χώρα όπως η Ροδόπη

Αν κάποιος ανατρέξει στα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών τα οποία αφορούν σε είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα μας θα παρατηρήσει πως, πλέον, επιλέγεται τις περισσότερες φορές ως πύλη εισόδου, η περιοχή της Ροδόπης.

Τόσο η αυξημένη φύλαξη από Έλληνες αστυνομικούς και συνοριοφύλακες αλλά και δυνάμεις της Frontex στον Έβρο, όσο και η δημιουργία του φράκτη έχουν συντελέσει στο να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνοτουρκικά σύνορα με αποτέλεσμα διακινητές και μετανάστες να αναζητούν νέες πύλες εισόδου προς την ενδοχώρα.

Η Ροδόπη λοιπόν και συγκεκριμένα το ορεινό μέρος της στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα φαίνεται πως έχει επιλεγεί από τα εν λόγω κυκλώματα καθώς πρόκειται για σημείο που ενώ κανονικά θα έπρεπε να φυλάσσεται αυστηρά από την Βουλγαρία, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Για την ακρίβεια φαίνεται να ισχύει μάλλον το αντίθετο -γεγονός θλιβερό για μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έπρεπε κανονικά να είναι δύο φορές πιο προσεκτική με τη φύλαξη των συνόρων της.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον κύριο Λευτέρη Γλερίδη, δημοσιογράφο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης», ο οποίος αναφέρθηκε στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται στην περιοχή.

«Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έξαρση του μεταναστευτικού στην περιοχή μας, καθώς είναι καθημερινά πλέον τα φαινόμενα και οι μαρτυρίες κατοίκων, σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες διαβαίνουν κατά δεκάδες μέσα από την πόλη της Κομοτηνής και τους οικισμούς της Ροδόπης.

Τα μέτρα της κυβέρνησης στον Έβρο, όπως η δημιουργία του φράχτη, φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν λειτουργούν αποτρεπτικά καθώς τα κυκλώματα διακινητών τα παρακάμπτουν, κατευθύνοντας πλέον τους μετανάστες από διαφορετικά περάσματα προς τη χώρα μας, κυρίως μέσω της Βουλγαρίας. Ήδη κάτοικοι οικισμών της ορεινής Ροδόπης έχουν εκφράσει τα παράπονα και τις φοβίες τους για την διέλευση των μεταναστών σε τοπικούς βουλευτές, οι οποίοι ζητούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ενίσχυση της Α.Δ. Ροδόπης με επιπλέον 100 Συνοριοφύλακες.

Την κατάσταση που επικρατεί αποτυπώνει -ως ένα βαθμό- και η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ, μέσω του επίσημου αστυνομικού δελτίου Τύπου, το οποίο συχνά αποτελείται από περιστατικά διακίνησης μεταναστών και συλλήψεων διακινητών» ανέφερε ο κ. Γλερίδης.

Βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του διαδικτύου στο οποίο φαίνονται δεκάδες μετανάστες να περνούν στα ορεινά της Ροδόπης

Πηγή:  www.newsbomb.gr