Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Πώς να συμπεριφερθείτε αν έρθετε αντιμέτωποι με ληστή

Σε περίπτωση που θα έρθετε αντιμέτωποι με ληστή, η σωστή συμπεριφορά θα βοηθήσει όχι μόνο να σώσετε την περιουσία σας αλλά και την ίδια σας τη ζωή.

-Μη φοβάστε. Το μυστικό σύνθημα των φυλακών – “Μην πιστεύετε, μην φοβάστε, μην ρωτήσετε” – είναι το πλέον κατάλληλο για την επικοινωνία με το έγκλημα.

-Μιλήστε λίγο, χωρίς να σιωπάτε.  Αν κάποιος φοβάται, τότε οποιαδήποτε λέξη μπορεί να αφαιρεθεί από το πλαίσιο, λόγω του οποίου ο ληστής είναι πολύ “προσβεβλημένος”.

-Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε δύναμη.   Εάν έχετε να κάνετε με ένα άτομο  που δεν έχει τίποτα να χάσει, είναι καλύτερο να δώσετε μακριά το πορτοφόλι σας ή ο,τιδήποτε άλλο απαιτήσει, καθώς η ζωή σας είναι πιο πολύτιμη. Εάν αντιμετωπίζετε έναν αρχάριο,  και είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, την  στιγμή που ο εχθρός “επιταχύνει”,  μπορείτε να «απαντήσετε» με  ένα   δυνατό χτύπημα ή μια τεχνική βολή.  Αρκεί να διευκρινιστεί ότι πρέπει να το κάνετε αυτό μόνο εάν είστε σίγουροι στον εαυτό σας και δείτε ότι δεν είστε αντιμέτωποι με πολύ επικίνδυνο άτομο.