Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάσωση 382 αλλοδαπών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, γνωρίζεται ότι το Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας αγκυροβόλησε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, με τη συνδρομή του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, πλησίον του λιμένα ν. Κω.

Στη συνέχεια, οι 381 επιβαίνοντες διαφόρων εθνικοτήτων του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου, μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω από το ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Μία  50χρονη αλλοδαπή εκ των επιβαινόντων, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, παρελήφθη από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκε στην ν. Κάρπαθο, όπου διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου για παροχή πρώτων βοηθειών. Η προαναφερθείσα εξήλθε από το Γ.Ν. Καρπάθου αυθημερόν και κρατείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Στην εν λόγω επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν συνολικά δύο  Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. , δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο  ναυαγοσωστικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.