Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Οι βασικές τεχνικές αυτοάμυνας για δίοδο διαφυγής

Οι τεχνικές αυτοάμυνας που χρειάζεται κάποιος είναι μόνο 5 που καλύπτουν ευρύτατο φάσμα αναγκών και ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ το πολύ σε 5’’ . Τα «όπλα» είναι τα εξής:

Η βάση της γροθιάς. Η τεχνική είναι όμοια με την χρήση ενός σφυριού και αποτελεί την βασικότερη απ’ όλες τις φυσικές κινήσεις κτυπήματος.

Η βάση της παλάμης. Η τεχνική παρομοιάζεται με το να «λιώνεις» βίαια ένα πορτοκάλι στο πρόσωπο. Αποτελεί την βασικότερη κίνηση απώθησης κινδύνου στον άνθρωπο.

Ο αγκώνας. Η τεχνική του αγκώνα παρομοιάζει την κίνηση να πιάσει την ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο για να την δέση. Αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» των άνω άκρων και έχει την μικρότερη πιθανότητα αυτοτραυματισμού λόγο μεγέθους της ευρύτερης περιοχής της κλείδωσης.

Το γόνατο. Η τεχνική του γονάτου παρομοιάζει την κίνηση να ανεβαίνει κανείς ψηλό σκαλοπάτι ή τις σκάλες δύο-δύο. Αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» των κάτω άκρων και έχει την μικρότερη πιθανότητα αυτοτραυματισμού λόγο μεγέθους της ευρύτερης περιοχής της κλείδωσης.

Το πόδι. Συγκεκριμένα το πάνω μέρος και, τα δάκτυλα του ποδιού. Η τεχνική παρομοιάζει την κίνηση που κλωτσάμε μια μπάλα φορώντας παπούτσι.