Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Θεσσαλονίκη: Βροχή οι συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο για περιπτώσεις κλοπών

Καθημερινά διενεργούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αλλά και αστυνομικές έρευνες από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις επτά  ατόμων για περιπτώσεις κλοπών, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι   ακόμη ατόμων για διακεκριμένες κλοπές, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, έπειτα από αναζητήσεις, 18χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας – Χορτιάτη, βραδινές ώρες χθες (04-11-2021), ο οποίος αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι 1ου ορόφου οικοδομής στην περιοχή της Καλαμαριάς, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την ένοικο και τράπηκε σε φυγή επιβαίνοντας σε δίκυκλο μηχανάκι που είχε σταθμεύσει πλησίον.

Επιπλέον, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν έξι (6) κλοπές, ήτοι τρεις διαρρήξεις οικιών, δύο κλοπές κινητών τηλεφώνων και μία διάρρηξη οχήματος, που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής. Για τα παραπάνω αδικήματα σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων, κατά περίπτωση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 37χρονου αλλοδαπού και 42χρονου ημεδαπού, οι οποίοι τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2019 προέβησαν σε δύο  διαρρήξεις οικιών στις περιοχές Τούμπας και Νεάπολης αντίστοιχα απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν και θα υποβληθούν αντίστοιχα στις αρμόδιας δικαστικές αρχές.

φωτογραφία αρχείου