Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Η κατανόηση της Αυτοπροστασίας 

Πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο «Αυτοπροστασία», λίγοι κατανοούν τί ακριβώς σημαίνει, καθώς οποιασδήποτε μορφής βία δεν συμβαίνει όπως νομίζουμε ότι θα συμβεί ή συμβαίνει εκεί που δεν την περιμένουμε και πάντα υπάρχει κάτι ή κάποιος που την προκάλεσε.

Η Αυτοπροστασία στην πράξη

Εν ολίγοις, χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και τελικά, δράση για να εξελιχθεί μια κατάσταση σε βίαιη. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει μέρος η βία.

Πολλές φορές, αυτό που έχουμε την αίσθηση ότι γνωρίζουμε μπορεί να μας σκοτώσει.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις φαινομενικά «κανονικές» περιστάσεις που πίσω τους κρύβονται άλλα πράγματα. ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι ξέρουμε τι συμβαίνει, αλλά στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Τα «σήματα κινδύνου»

-Οι συμπεριφορές που δεν επιφέρουν συνέπειες υπό κανονικές συνθήκες και που οδηγούν σε άγρια επίθεση κάτω από διαφορετικές   συνθήκες.

– Η κύρια αιτία του διαφορετικού αποτελέσματος είναι η προσθήκη άλλων παραγόντων – δηλαδή η προσθήκη ενός βίαιου ανθρώπου που τυχαίνει να «μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του!». Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο στοιχεία, τα αποτελέσματα είναι σχεδόν πάντα εκρηκτικά. Αναγνωρίζοντας αυτούς τους «άλλους» παράγοντες – και κατ’ επέκταση γνωρίζοντας πότε ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε ορισμένα πράγματα πιέζοντας την κατάσταση, γίνεται βασικό στοιχείο για να μην έχουμε απρόσμενα αποτελέσματα.