Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Η ανάγκη για αυτοάμυνα

Με τη λέξη «Αυτοάμυνα» εννοούμε την άμυνα του εαυτού μας, την υπεράσπιση της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της περιουσίας μας , μπροστά σε μια απειλή ή σε κίνδυνο.

Τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικών ενεργειών πλέον καθιστούν την αυτοάμυνα αναγκαία για την ασφάλεια και  την προστασία της ζωής και της περιουσίας όλων μας.

Εκτός όμως από το επαγγελματικό επίπεδο, σημαντικό είναι και ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά να μπορεί να αμυνθεί και να προστατεύσει τον εαυτό του σε μια ενδεχόμενη επίθεση.

Οι όποιες ενέργειες γίνουν για την αποφυγή του κινδύνου, ανήκουν στον τομέα της Αυτοπροστασίας. Αφορά τόσο τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παίρνουμε ώστε να μειώνουμε τις πιθανότητες να γίνουμε στόχος επιθετικής ενέργειας, όσο και τις συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τον επερχόμενο κίνδυνο, όταν αυτός έχει πλέον αναγνωρισθεί.

Η αυτοάμυνα δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα νέα με καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία σε αθλητικές δραστηριότητες. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου και ιδιαίτερα στον ευπαθή πληθυσμό (ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά), οι οποίοι  είναι στατιστικά στοχοποιημένοι ως υποψήφια θύματα επίθεσης.

Συμβουλές Αυτοάμυνας

1. Η καλύτερη αυτοάμυνα είναι η αποφυγή της συμπλοκής

2. Περπατάμε στο δρόμο με αυτοπεποίθηση

3. Κρατάμε τη ψυχραιμία μας, δεν φωνάζουμε υστερικά αλλά με αποφασιστικότητα

4. Χτυπάμε γρήγορα και δυνατά στα ευάλωτα σημεία και φεύγουμε/ Σκοπός μας είναι να σώσουμε την ζωή μας και όχι να τιμωρήσουμε τον επιτιθέμενο

5. Αν είναι νύχτα προσπαθήστε να κινήστε σε φωτεινά σημεία του δρόμου

6. Οσο πιο προετοιμασμένος είναι κανείς τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι