Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Δασκάλα βγήκε για ποτό και δεν επέστρεψε ποτέ-«Μάστιγα» οι γυναικοκτονίες και στη Βρετανία

Ανεξιχνίαστη παραμένει η δολοφονία της 28χρονης δασκάλας Σαμπίνα Νέσα, που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 17 Σεπτεμβρίου έφυγε από το σπίτι της στο Κίντμπρουκ του νοτιοανατολικού Λονδίνου γύρω στις 20.30 (τοπική ώρα), για να συναντήσει έναν φίλο σε κοντινό μπαρ -μια απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια.

Την επόμενη ημέρα περαστικοί ανακάλυψαν τη σορό της κοντά σε κοινοτικό κέντρο της περιοχής σκεπασμένη με φύλλα.

Η δολοφονία της έχει σοκάρει συγγενείς ,  φίλους, συναδέλφους της, αλλά και ολόκληρη τη Βρετανία. Ανάμεσα σε όσους εξέφρασαν την θλίψη τους για τον χαμό της νεαρής δασκάλας ήταν και η Κέιτ Μίντλετον, που δήλωσε «σοκαρισμένη από τον χαμό μιας ακόμα νεαρής αθώας γυναίκας» και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στους φίλους της Σαμπίνα για το τραγικό αυτό γεγονός.

Την Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιήθηκε αγρυπνία στο Κίντμπρουκ και σε άλλα μέρη της Βρετανίας στη μνήμη της Σαμπίνα Νέσα. Ο Μάικλ Στάσεϊ, πατέρας της 6χρονης Ολίβια, που είχε δασκάλα το θύμα, πήγε με λουλούδια στην αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της, δηλώνοντας για την κόρη του: «Μου κάνει ερωτήσεις. Είναι δύσκολο. Την είδα (την δασκάλα) την περασμένη Πέμπτη και χαιρετηθήκαμε. Μετά ενημερωθήκαμε από το σχολείο για το τι συνέβη και βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ. Ακούμε γι’ αυτά που συμβαίνουν σε άλλους, αλλά δεν σκεφτόμαστε πως αυτό μπορεί να συμβεί και σε ανθρώπους που γνωρίζουμε. Είμαι ακόμα σοκαρισμένος».