Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Αυτοάμυνα και προσωπική ασφάλεια

Η σχέση της αυτοάμυνας με την προσωπική ασφάλεια πρέπει να γίνει κατανοητή σωστά χωρίς να παρερμηνεύεται, κάτι που συμβαίνει συχνά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αν βρεθούμε αντιμέτωποι με βίαιο ή επικίνδυνο περιστατικό να μην ενεργούμε σωστά.

Η προσωπική ασφάλεια επιτυγχάνεται με μια σειρά από καθημερινές τακτικές και πρακτικές  που μέρα με την ημέρα μας γίνονται βίωμα. Αυτοάμυνα είναι αυτό που καλείσαι να πράξεις όταν όλα τα άλλα που έπρεπε να έχουν προηγηθεί είτε δεν έγιναν είτε έχουν αποτύχει, δηλαδή οι διαδικασίες της πρόληψης ή αλλιώς αυτό που ονομάζεται αυτοπροστασία.

Καλό θα είναι να γνωρίζουμε το ΠΩΣ, το ΓΙΑΤΙ, το ΠΟΣΟ και τις συνέπειες σε περίπτωση που αναγκαστούμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας ή αγαπημένα μας πρόσωπα να προβούμε σε κάποιες ενέργειες, καθώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ίσως δείχνουν.

Το να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι το ιδανικότερο για την αυτοάμυνά μας και για να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι σε άσχημες καταστάσεις.

Δυστυχώς, συνηθίζεται από τους περισσότερους ανθρώπους να μην σκέφονται την προσωπική τους ασφάλεια παρά μόνον όταν έρθει δυστυχώς κάποια στιγμή και βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Η σωστή εκπαίδευση αυτοάμυνας είναι το Α και το Ω στην επίτευξη της προσωπικής ασφάλειας για τον καθένα μας. Είναι κάτι που ο κάθε πολίτης (άνδρας, γυναίκα αλλά και έφηβος) οφείλει να αντιμετωπίσει με μεγάλη σοβαρότητα, καθώς τα άσχημα περιστατικά που συμβαίνουν στη χώρα μας διαρκώς αυξάνονται.