Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.: Προσκλητήριο αγώνα για την Πανελλαδική κινητοποίηση στις 05.11.2021 στην Αθήνα

Αρ.Πρωτ. 108                                                                               Αθήνα, 20.10.2021 

                                                                              

                                                                        ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                    ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΣ 05.11.2021 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας,  καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να συμμετάσχουν στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 05 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και Ω/11:00΄ έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής  Προστασίας επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα, ως αντίδραση στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο. Είναι πλέον δεδομένο ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε αμέτοχοι, παρακολουθώντας το δυσοίωνο μέλλον όπως αυτό διαφαίνεται μπροστά μας. Αντιδρούμε δυναμικά καθώς το Π.Σ. χρειάζεται:

 • Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των Εποχικών Πυροσβεστών ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
 • Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων 
 • χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.
 • Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
 • Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
 • Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
 • Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση»! Ακόμα αναρωτιόμαστε πώς μεταφράζεται αυτή η στήριξη πρακτικά για τον απλό πυροσβέστη, ο οποίος κατέθεσε ψυχή και σώμα στις άνισες μάχες του Αυγούστου και νιώθει εξαπατημένος για μια ακόμα φορά; Πώς εννοεί τελικά η ελληνική πολιτεία την έμπρακτη στήριξή της, απέναντι σε ανθρώπους, που έχουν πληρώσει βαρύ ανθρώπινο τίμημα, όντας στοχοποιημένοι πολλές φορές από τις εξελίξεις;      
 • Αντιδρούμε δυναμικά, προειδοποιώντας επίσης κάποιους που σύμφωνα με διαρρέουσες φήμες, επεξεργάζονται και πάλι αλλαγή του ωραρίου εργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού, λησμονώντας προφανώς τις τραγικές συνέπειες που είχε επιφέρει η προ ετών αλλαγή του στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος αλλά και στην καθημερινότητα του πυροσβεστικού προσωπικού, ωσάν το θέμα αυτό να αποτελεί μόνιμη πηγή των δεινών του Π.Σ.! Μήπως τελικά αυτό αποτελεί δικαιολογία για την αδυναμία τους να επιλύσουν τα πραγματικά προβλήματα που χρόνια τώρα μας ταλανίζουν;

  Στο αγωνιστικό μας προσκλητήριο, καλούμε όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν το σύνολο των συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση, ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην ανωτέρω ένστολη διαμαρτυρία με τα λεωφορεία που θα μισθωθούν για το σκοπό αυτό. Μόνο με δυναμική φυσική παρουσία μπορούμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

  Ας κατανοήσει επιτέλους η πολιτική και η φυσική μας ηγεσία μας ότι οι Πυροσβέστες δεν είναι άβουλα όντα που εμπαίζονται με τρόπο ασύστολο και εν τέλει ανήθικο, σε μια φαρσοκωμωδία που είναι σε διαρκή εξέλιξη!   

  Ας μην ξεχνούν ότι  «όποιος σπέρνει ανέμους στο τέλος θερίζει θύελλες»!!

   

  Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΛΗΘΗΚΕ

  ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

   

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

   

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ