Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2025»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2025» ανέφερε:

Η ασφάλεια μαζί με την αμυντική θωράκιση της χώρας αποτελούν τις προτεραιότητες, προκειμένου να υπερασπιστούμε από τη μία πλευρά την ακεραιότητας μας – σε ότι αφορά στις εξωτερικές απειλές- και από την άλλη την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Ξεκινώντας από τον σκληρό πυρήνα της ασφάλειας, δηλαδή τα σύνορα και μάλιστα τα χερσαία, για τα οποία είναι υπεύθυνη η ΕΛ.ΑΣ, μια σειρά από επιχειρησιακές δράσεις, αλλά και τα μέσα, οι εξοπλισμοί, έχουν φέρει ως αποτέλεσμα να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συνόρων, αλλά και ταυτόχρονα να αποτρέπουμε κάθε είδους διακίνηση ανθρώπων, επικίνδυνων υλικών και ουσιών.

Έχουν κατασκευαστεί 76 χιλιόμετρα φράχτη, έχουν προσληφθεί 400 συνοριοφύλακες, λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης των συνόρων, έχουν προστεθεί προσφάτως νέες υποδομές στην ΕΛ.ΑΣ. και στα φυλάκια του Στρατού. Προσλαμβάνονται αυτές τις ημέρες άλλοι 150 συνοριοφύλακες, 100 στη Ροδόπη και 50 στην Καβάλα για τη δεύτερη γραμμή ελέγχου.

Η καθημερινή δουλειά των αντρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ, που εποπτεύουν τα σύνορα, αποδίδει αποτελέσματα, τόσο για το αίσθημα ασφάλειας των Εβριτών αλλά και ταυτόχρονα όλων  των κατοίκων της Θράκης, όσο και για τη συνολική ασφάλεια της χώρας.

Αυτή είναι η πρώτη Εθνική και πολιτική μας προτεραιότητα.

Αυτή είναι η πρώτη κρίσιμη επιλογή μας και ταυτόχρονα η απάντησή μας στο ζητούμενο της ασφάλειας.

Αυτή η δουλειά έχει οδηγήσει σε πραγματική προστασία των συνόρων, με αποτέλεσμα οι ροές να είναι εξαιρετικά χαμηλές έως μηδενικές και ταυτόχρονα να είναι πολλές οι συλλήψεις διακινητών.

Στον τομέα της ασφάλειας των πόλεων και της καταπολέμησης του εγκλήματος στη χώρα, ενισχύθηκαν οι Υπηρεσίες αιχμής, όπως οι Υπηρεσίες δίωξης του εγκλήματος, καθώς και αυτές της πρώτης ανταπόκρισης στις κλήσεις πολιτών.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η ενίσχυση αυτή παρήγαγε σημαντικά αποτελέσματα. Και η αστυνόμευση των δύο μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων έγινε εξαιρετικά αποτελεσματική και ουσιαστική.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε πανελλαδικά μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, 123.226 υπόπτους, τους οποίους παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη για διάφορα αδικήματα. Μόνο οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνέλαβαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη το 11μηνο του 2024  6.200 υπόπτους, έναντι 2.100 το 2023, δηλαδή τρεις φορές πάνω.

Η αναζήτηση νέων σύγχρονων μεθόδων καταπολέμησης του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος οδήγησε στην ίδρυση της νέας Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία λειτουργεί εδώ και 3 μήνες με επιτυχία, με εξειδικευμένο προσωπικό, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και επεξεργασμένες στρατηγικές για την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων.

Η Ελλάδα είναι γεωγραφικά τοποθετημένη στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα πολύ ευαίσθητο γεωγραφικό και γεωστρατηγικό σημείο, έχει ανάγκη από Υπηρεσίες αξιόμαχες για την καταπολέμηση διεθνικών εγκληματικών ομάδων που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, διαπράττουν σοβαρά οικονομικά εγκλήματα και απάτες, ασχολούνται με λαθραίες διακινήσεις, όπου χάνονται πολύτιμοι φόροι και ασκούν παράνομες δραστηριότητες με δολοφονίες και εκβιασμούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως, το 2024 έχουν εξαρθρωθεί 448 εγκληματικές οργανώσεις. Είναι οι περισσότερες την τελευταία δεκαετία.

Συναφές είναι το θέμα του εγκλήματος της διαφθοράς, όπου η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στελεχωμένη από ικανούς ερευνητές, εξιχνίασε δεκάδες εγκλήματα από εγκληματικές οργανώσεις που αποτελούνταν και από Δημοσίους Υπαλλήλους και ιδιώτες. Σε 187 συλλήψεις προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, εκ των οποίων οι 87 ήταν Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Η καταδίωξη και εξιχνίαση των εγκλημάτων της διαφθοράς απαιτεί συνεχή θεσμική αλλαγή και προσαρμογή του πλαισίου, απαιτεί διαρκώς νέο modus operandi από τις υπηρεσίες, μα, κυρίως, πολιτική απόφαση για την εξόντωση της διαφθοράς.

Μεγάλη προτεραιότητα αποτέλεσε, το 2024, η κοινωνική αστυνόμευση.

Η διαχείριση και αντιμετώπιση αδικημάτων που σχετίζονται με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που, ωστόσο, αυτά, στο τέλος χτυπούν την πόρτα της Αστυνομίας και πολλές φορές κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Η ενδοοικογενειακή βία, η βία ανηλίκων αποτελούν τις πιο συχνές μορφές διαπροσωπικής βίας, η προστασία των θυμάτων είναι απολύτως αναγκαία με τρόπο που θα ενθαρρύνει και άλλα θύματα να μιλήσουν και να καταγγείλουν.

Ιδρύθηκαν 63 γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της χώρας, τα οποία στελεχώνονται, το κάθε ένα, από τουλάχιστον 8 εκπαιδευμένους Αστυνομικούς και λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Συνολικά μέχρι τώρα, το 2024, τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας διαχειρίστηκαν 20.113 περιστατικά. Σκεφθείτε ότι, κάθε βράδυ υπάρχουν 100 περιστατικά και κάθε μέρα υπάρχουν 60 έως 70 συλλήψεις κατηγορουμένων για ενδοοικογενειακή βία. Τεράστιο ζήτημα. Έχουμε 10.730 το 2023, δηλαδή αύξηση 87% που σημαίνει ενθαρρύνθηκαν τα θύματα, άνοιξαν τα στόματα, εμπιστεύτηκαν τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και μίλησαν.

Αντιστοίχως, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη 12.420  κατηγορούμενοι έναντι 5.995 πέρυσι, δηλαδή, διπλάσιος αριθμός κατηγορουμένων φέτος (107%).

Υπάρχουν, επίσης, σε κάθε περιφερειακή ενότητα «Safe Houses» για την προσωρινή φιλοξενία και προστασία των θυμάτων, με τα παιδιά τους, τους γονείς τους με όσους πρέπει να προστατευθούν, χώροι που γνωρίζει μόνο το αρμόδιο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας.

Καθιερώθηκε και χορηγείται το Panic Button σε όποια γυναίκα ή σε όποιο ενήλικο θύμα επιθυμεί να το εγκαταστήσει στο κινητό. Έχουν εγκατασταθεί αρκετές χιλιάδες και έχει χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες γυναίκες, μαζί με την κλήση στο 100.

Η βία των ανηλίκων που σοκάρει και αναστατώνει πρωτίστως τους γονείς, αποτελεί, επίσης, μεγάλη προτεραιότητα.

Η διαχείρισή τους απαιτεί ευαισθησία, μιας και αφορά παιδιά, ανήλικους των οποίων η ποινική μεταχείριση είναι εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα, ωστόσο τίθενται θέματα ποινικής μεταχείρισης και όσων δεν ασκούν επαρκώς την επιμέλεια των ανηλίκων.

Έρχονται νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην κατοχή όπλων. Κυρίως στην κατοχή πολλών ειδών μαχαιριών που απαγορεύεται να φέρουν ανήλικοι, όπως και η κατοχή μαχαιριών σε μαζικές εκδηλώσεις, όπως τα γήπεδα, συναυλίες κ.α.

Καθιερώθηκε νέα διαδικασία ενιαίας διαχείρισης καταγγελιών με την εγκατάσταση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής 10201 και της ειδικής εφαρμογής «Safe Youth».

Σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας έχει οριστεί υπεύθυνος Αξιωματικός για τη βία ανηλίκων.

Να σας δώσω, ενδεικτικά, στοιχεία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, όπου φέτος έχουμε 2.443 συλλήψεις, έναντι 1.495 το 2023.

Το 2025 οι προτεραιότητες στοχεύουν σε μια Αστυνομία Σύγχρονη, Έξυπνη, Αποτελεσματική με Κοινωνική Ευαισθησία και εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

  1. Σε λίγες ημέρες θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των ειδικών Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αστυνομίας και διατάξεις για την αναβάθμιση της αστυνομικής Ακαδημίας και την ενίσχυση της Δια Βίου Μάθησης.
  2. Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πρόγραμμα τεχνολογικής αναβάθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας με ορίζοντα υλοποίησης το 2027. Κάμερες στις στολές και στα περιπολικά, Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, Νέα Επιχειρησιακά Κέντρα, σύγχρονες επικοινωνίες.
  3. Καμία, όμως, μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό. Καθιερώνουμε νέα διαδικασία αξιολόγησης όλου του προσωπικού, αλλά και ένα σύγχρονο πλέγμα υποστήριξης. Στην καρδιά αυτής της νέας φιλοσοφίας είναι ουσιαστικά το ζητούμενο η διαρκής και δια βίου εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και κατάρτιση των Αστυνομικών.

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η Αστυνομία της νέας εποχής είναι αυτή που βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον πολίτη.

Είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Είναι ευαίσθητη στη διαχείριση των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων.

Είναι αποφασιστική στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Είναι ασπίδα για την προστασία των Συνόρων

Με τις μεταρρυθμίσεις αυτές και το τόσο σημαντικό έργο βάζουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο.

Ευχαριστώ πολύ.

Δευτερολογία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Άκουσα με πολλή προσοχή όλους και  αυτό που διακρίνω  είναι ότι υπάρχει μια  σύγχυση  σχετικά με την πραγματικότητα, η οποία δεν είναι γνωστή σε εσάς, και τελικώς, σε γενικές  γραμμές, εκφράζονται κάποιες γενικές ευχές, γενικοί αφορισμοί, δήθεν ως κριτική εδώ  μέσα.

Την ώρα που εσείς  όλοι εδώ κάνετε αυτούς  τους γενικούς αφορισμούς ή τις γενικές ευχές, υπάρχουν  Υπηρεσίες της Χώρας οι οποίες εργάζονται με κανονική και καθημερινή  προσπάθεια, με στρατηγική, και φέρνουν αποτελέσματα.

Πέρυσι έγιναν 10.000 συλλήψεις. Φέτος έχουν γίνει 20.000 συλλήψεις κακοποιητών  -επειδή λέτε ότι υπάρχει μισογυνισμός, υπάρχει άγνοια σχετικά με το τί συμβαίνει στις  οικογένειες,  επειδή λέτε ότι δεν ενδιαφέρεται η Ελληνική Αστυνομία- .

Μου κάνατε και κριτική για τις 14 γυναικοκτονίες. Το 2018 πόσες ήταν;  Ξέρετε;  15 γυναικοκτονίες. Έγινε κανένα θέμα τότε; Όχι βέβαια, γιατί δεν ήσασταν ικανοί να αναδείξετε το θέμα, γιατί δεν ασχοληθήκατε με το θέμα, και όχι μόνο με αυτό, με τίποτα δεν ασχοληθήκατε δυστυχώς. Και δεν έχετε βάλει καθόλου μυαλό, έρχεστε εδώ αυτή τη στιγμή, ξανά και πάλι ασκείτε κριτική, τόσο άγονη, σαν να μην πέρασε μία μέρα από αυτό που σας συνέβη τα τελευταία χρόνια.

Γίνεται δουλειά, υπάρχει, αποτέλεσμα, αυτό είναι το συμπέρασμα και τα αποτελέσματα είναι δεδομένα,  καταγεγραμμένα. Κάθε μέρα σώζονται 100 γυναίκες, σώζεται η ζωή τους. Κάθε μέρα συλλαμβάνονται 60-70 άτομα. Κάθε μέρα έχουμε 100 περιστατικά. Κάθε μέρα οι άνθρωποι της αστυνομίας σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας δέχονται γυναίκες βασανισμένες. Καταγγέλλουν οι γυναίκες. Όλα τα  υπόλοιπα δεν είναι αλήθεια.

Έγινε ένα τραγικό περιστατικό, στο οποίο έχει ευθύνη η Ελληνική Αστυνομία και  αποδόθηκαν οι ευθύνες, και ποινικά και διοικητικά. Από εκεί και πέρα γίνεται δουλειά, αποτέλεσμα και, πραγματικά, πρέπει να χειροκροτήσουμε την αστυνομία και όχι εδώ μέσα να ερχόμαστε και πάλι να αμφισβητούμε τη δυνατότητα της  αστυνομίας, τη θέληση της αστυνομίας, παιδιών που έχουν εκπαιδευτεί και κάθε βράδυ έχουν αποκτήσει μεγάλη ευαισθησία και δέχονται γυναίκες, τις φιλοξενούν στα γραφεία, τις φιλοξενούν σε «safe houses».

Γίνεται μια τρομερή κοινωνική δουλειά, με πολλή ευαισθησία. Αυτό να το αναγνωρίσετε.

Σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών

Η Ελλάδα έχει μόνο μία αστυνομία δυστυχώς. Δεν έχει ούτε καν δημοτική αστυνομία για να ελέγχει τη στάθμευση στους δρόμους των πόλεων, για να ελέγχει τα θέματα της καθαριότητας. Η Ελλάδα δεν έχει πολλές αστυνομίες και η αστυνομία αυτή κάνει χίλιες δουλειές. Φυλάει τα σύνορα -πάνω από 10.000 αστυνομικοί φυλάνε τα σύνορα της χώρας στα νησιά και τον Έβρο και σε όλη τη βόρεια μεθόριο Οι ανάγκες μας φέρνουν και το κάνουμε αυτό.

Να πάτε να ρωτήσετε τον συνάδελφό σας στην Αργολίδα που ζητάνε εκεί οι άνθρωποι ενίσχυση. Από πού θα την πάρουμε την ενίσχυση; Να πάρετε και να ρωτήσετε τον συνάδελφό σας στη Ζάκυνθο, τον συνάδελφό σας στη Μυτιλήνη, τον συνάδελφό σας στην  Κόρινθο.

Είπατε ότι δήθεν κάνουμε δαπάνες. Έχουν ανάγκη οι άνθρωποι από αστυνόμευση. Έχουν  ανάγκη οι γειτονιές και οι πόλεις τους από προβλήματα και λύσεις. Αυτό είναι μία στρέβλωση που λέτε, μπορεί να φέρουμε και στο Νομό σας κάποιους γιατί θα χρειάζεται κάποια στιγμή. Πήγαμε στη Ρόδο 50 άτομα πριν από λίγες ημέρες γιατί χρειάζονται. Όλα αυτά που λέτε δεν έχουν καμία βάση, μην τα υποστηρίζετε αυτά τα πράγματα σας  παρακαλώ πάρα πολύ γιατί είναι ανορθολογικά, γιατί έχουμε ανάγκες και πρέπει κάθε φορά όταν ο πολίτης έχει ανάγκη,  το  Κράτος,  η  Πολιτεία,  η  Δημοκρατία  να  δίνει απαντήσεις.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνει η Ελληνική Αστυνομία.  Η  αστυνομία  μεταφέρει  μέχρι και ψυχικά ασθενείς από τη Ρόδο στα Γιαννιτσά και στη Θεσσαλονίκη,  εκδίδει διαβατήρια, ταυτότητες, κάνει μεταγωγές, πάρα πολλά πράγματα.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις-πορείες

Είμαστε η χώρα, η οποία έχει τις περισσότερες πορείες και κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη. Όλες τις κινητοποιήσεις, η αστυνομία τις προστατεύει. Για αυτό έχουμε φτιάξει  την  ομάδα  Ο.Δ.Ο.Σ, κυρίως γυναίκες αστυνομικοί, άοπλοι, οι οποίοι προσπαθούν να οριοθετήσουν τις συγκεντρώσεις, χωρίς καμιά βία. Σε πόσες συγκεντρώσεις-πορείες από τις  463 έγιναν επεισόδια; Σε μόλις 3. Αυτή είναι η βία της Ελληνικής Αστυνομίας.  Αυτή είναι η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό είναι όλο και όλο, αυτό λέγεται βία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπου έχει εμφανιστεί  πρόβλημα, όπου έχουν εμφανιστεί συμπεριφορές, οι οποίες είναι έκνομες από την πλευρά της αστυνομίας, ο ομιλών πριν από τρία χρόνια έφερε εδώ διάταξη και ανέθεσε στον Συνήγορο του Πολίτη και την ποινική διερεύνηση και τη διοικητική  διερεύνηση. Αυτό σας υποσχέθηκα και γίνεται αυτή τη στιγμή και για το θέμα των εποχικών Πυροσβεστών στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας  πριν από λίγο καιρό, στο τέλος Οκτωβρίου.

Για την τουρκική μαφία

Στη  Γλυφάδα υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις Τούρκων, οι οποίοι έχουν μεταξύ τους  αντεγκλήσεις, δολοφονίες, κινούνται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος με  ναρκωτικά κλπ, κινούνται σε όλη την Ευρώπη και μπαίνουν σε μία διαδικασία αλληλοεξόντωσης. Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Για αυτό το λόγο γίνεται μία δουλειά και θα τελειώσει. Θα τους εξολοθρεύσει η Ελληνική Αστυνομία, σας το υπόσχομαι.

Δύο μέρες μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών και τελικώς τον θάνατο δύο Τούρκων κακοποιών, εγκληματιών από δολοφόνους, συνελήφθησαν 8 άτομα και  κατασχέθηκαν 50  πιστόλια  και  θα συνεχιστεί και θα τελειώσουμε με αυτό. Είναι υπόσχεση της Αστυνομίας, αλλά και δική μου προς εσάς εδώ μέσα.

Σχετικά με τα Εξάρχεια και την αστυνομική βία

Πού τα είδατε εσείς τα επεισόδια στα Εξάρχεια; Πότε έγιναν επεισόδια στα Εξάρχεια; Δεν αναφέρομαι στα παλιά χρόνια όπου κάθε μέρα καίγονταν, όπου κάθε μέρα μπροστά στα  γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν πυροβολισμοί και πολλές φορές δολοφονίες και τραυματισμοί αστυνομικών.

Είδατε προχθές να γίνουν επεισόδια; Εκτός από κάποιους που επιχείρησαν να βάλουν μια φωτιά σε έναν κάδο; Έγιναν καθόλου επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου; Είναι κάποιοι τελευταίοι νοσταλγοί, οι οποίοι πηγαίνουν στην πορεία με καπνογόνα, με μολότοφ, τις οποίες συγκεντρώνουν σε κάποιο σημείο και θέλουν στη συνέχεια να απαντήσουν στους αστυνομικούς  καίγοντάς τους ή σπάζοντας περιουσίες. Είδατε καμιά σπασμένη τζαμαρία προχθές πουθενά; Είδατε κανένα καμμένο όχημα; Άρα,  πού την είδατε τη βία λοιπόν; Συνελήφθησαν κάποιοι, οι οποίοι έφεραν μαζί τους όπλα, μολότοφ κ.λ.π. για να κάνουν ζημιά στην πορεία. Γιατί στην πορεία κάνουν ζημιά, δεν κάνουν  στην αστυνομία. Αυτοί θέλαν να διαλύσουν την πορεία.

Σχετικά με τα Καταστήματα Κράτησης

Η Διεθνής Αμνηστία, την οποία σέβομαι όπως και το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Ο.Η.Ε. και όλους τους ελεγκτικούς οργανισμούς… είναι σίγουρο πως έχουμε προβλήματα στα Καταστήματα Κράτησης. Είναι προβλήματα υποδομών, έχουμε να κάνουμε πολλά χρόνια φυλακές, να κατασκευαστούν φυλακές στη  χώρα. Αυτή τη στιγμή η Δράμα κάθε μήνα, όλο και περισσότερο, γεμίζει, έτσι ώστε πραγματικά να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες στα υπόλοιπα καταστήματα, γιατί   παίρνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι ΚΕΜ, κρατούμενους από άλλες φυλακές και τους μεταφέρουν στο Κατάστημα Κράτησης της Δράμας.

Όπως είδατε χθες, επιτέλους ξεμπλοκάρει και το ζήτημα του Ασπρόπυργου και θα ξεκινήσει σύντομα  η  διαδικασία  της κατασκευής του.

Για την υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων

Δίνουμε έναν αγώνα, πραγματικά σκληρό αγώνα, μέσα από τις ανάγκες που έχει η Αστυνομία, να μπορέσουμε να στελεχώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα έτσι ώστε να λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Για τον υπόδικο αστυνομικό που υπηρετούσε στη Βουλή

Κυρία Κωνσταντοπούλου, σε ότι αφορά στην ερώτηση που κάνατε στο  Αρχηγείο. Το Αρχηγείο θα σας δώσει μια απάντηση,  στο  πλαίσιο βέβαια και των προσωπικών δεδομένων του ανθρώπου αυτού,  αλλά  και όλων, ποιά ήταν η πορεία του και θα πάρετε την απάντηση καθαρή και υπηρεσιακή, όπως  πρέπει.

Αν θέλετε να μάθετε για τον αστυνομικό αυτό, αν  δεν  ξέρετε  ποιος  τον  έφερε  εδώ,  ή  ποιοι,  από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας θα πάρετε μία απάντηση αλλά να πάρετε  και μια απάντηση από αυτούς που ξέρετε, ενδεχομένως. Ασχοληθείτε, κάντε μία έρευνα, ποιος  τον  έφερε εδώ, πότε τον έφερε εδώ και γιατί.

Σας  άκουσα να λέτε «καλύψατε». Τί  να  συγκαλύψουμε; Για ποιο λόγο; Δεν θέλω να εκφραστώ διότι είναι υπόδικός και πρέπει να  το σεβαστούμε και αυτόν, αλλά κυρίως πρέπει να σεβαστούμε τα  παιδιά του, όπως λέει η ανακοίνωση του Συλλόγου  Παιδοψυχιάτρων της χώρας «δείξτε λίγο, αυτοσυγκράτηση». Αν θέλετε να μάθετε πραγματικά ποιος τον έφερε εδώ και ποιοι στη συνέχεια έφεραν εδώ και ποιοι τον τοποθέτησαν εδώ, θα το μάθετε εσείς.

Στην τρίτη παρέμβασή του ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε:

Σας μίλησα με σεβασμό, και προσωπικό και πολιτικό για τη θέση που κατέχετε ως Αρχηγός κόμματος.  Δεν σας επιτρέπω να μου μιλάτε εμένα σε δεύτερο πρόσωπο, ότι καλύψατε και τα λοιπά. Εγώ δεν καλύπτω κανέναν. Όλα αυτά που αναφέρατε, επαναλαμβάνω, είναι ζητήματα για τα οποία διεξάγεται αυτή τη στιγμή μία ανάκριση. Αφορούν 3 παιδιά και ας αφήσουμε την ανάκριση. Να είστε σίγουροι ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και θα αποκαλυφθούν όλα και ευθύνες όλων, και σε επίπεδο διοικητικό και σε επίπεδο ποινικό.