Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Υγειονομική κάλυψη από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Τμ. Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας στο «3ο Coast to Coast Race»

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, παρείχαν υγειονομική κάλυψη στο «3ο Coast to Coast Race», που φέτος ήταν αφιερωμένο στους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Το “3ο Coast to Coast Race” διοργανώθηκε από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Ιεράπετρας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες, Γονέων και Φίλων Ιεράπετρας «Γεώργιος Σουργιαδάκης», τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», την Κοινότητα Κάτω Χωριού, την Κοινότητα Παχιάς Άμμου και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καβουσίου, Παχιάς Άμμου, Κάτω Χωριού, Πάνω Χωριού και Κεντριού.

Μια διοργάνωση αρκετά απαιτητική με πολλούς παράλληλους αγώνες και με συμμετοχή 1.100 αθλητών περίπου. Ένας αγωνιστικός Ημιμαραθώνιος δρόμος 21.1χλμ, που ξεκίνησε από το χωριό της Παχιάς Άμμου και τερμάτισε στην πόλη της Ιεράπετρας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και 4 αγώνες εντός της Ιεράπετρας:

-Αγώνας Δρόμου 5 χλμ και Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ

– Παιδικός αγώνας 1000 μέτρων Κ14

– Παιδικός αγώνας 500 μέτρων Κ12

– Αγώνας Α.Μ.Ε.Α. 200 μέτρων με σύνθημα «ΤΡΕΧΩ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΩ»

Για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, Εθελοντές Σαμαρείτες του Π.Τ.Ε.Ε.Σ Ιεράπετρας, πλήρως εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι, οργάνωσαν Σταθμό Α’ Βοηθειών στο σημείο εκκίνησης/τερματισμού, ενώ ομάδες Εθελοντών Σαμαρειτών βρίσκονταν κατά μήκος των διαδρομών, αντιμετωπίζοντας με συνέπεια και επαγγελματισμό κάθε περιστατικό που προέκυψε.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας