Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Κρατήστε τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι σας

Το να προστατεύσετε το σπίτι σας από επίδοξους ληστές δεν είναι απλή υπόθεση, όμως με κάποια απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, η πιθανότητα να τους αποτρέψετε από την εισβολή στο σπίτι σας είναι πολύ μεγάλη.

-Μην αφήνετε τίποτε χωρίς να το κλειδώσετε

Οι περισσότερες ληστείες γίνονται σε σπίτια που μένουν ξεκλείδωτα. Οι κλειδαριές είναι σημαντικές Οι περισσότερες πόρτες παραβιάζονται ακόμα και αν είναι ασφαλείας. Οι έξτρα κλειδαριές και οι πύρροι είναι αυτά που θα κάνουν τη ζωή των κλεφτών μαρτύριο και θα τους δυσκολέψουν πολύ να μπούνε μέσα στο σπίτι σας.

-Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες ανοιχτές ακόμα και αν είστε μέσα στο σπίτι

– Απομακρύνετε πολύτιμα αντικείμενα από το υπνοδωμάτιό σας

Οι περισσότεροι ληστές όταν εισβάλλουν σε ένα σπίτι συνήθως κατευθύνονται προς το υπνοδωμάτιο όπου θεωρητικά υπάρχουν κοσμήματα αλλά τα χρήματα. Βάλτε όλα τα αντικείμενα αξίας σε άλλα δωμάτια στα οποία συνήθως οι κλέφτες δεν μπαίνουν για να ψάξουν τόσο εύκολα .

-Φωτίστε αν είναι δυνατόν κάθε γωνία του σπιτιού σας

Οι κλέφτες αγαπάνε το σκοτάδι και γι’αυτό αν το σπίτι σας είναι φωτισμένο έντονα ίσως αποφύγουν να μπουν μέσα σε αυτό .

-Τοποθετήστε συναγερμό

Ο συναγερμός σώζει από ληστείες καθώς και μόνο η ένδειξη πως υπάρχει συναγερμός σε ένα σπίτι είναι αρκετή για να εμποδίσει πολλούς ληστές από το να εισβάλλουν σε αυτό.

-Mην επιδεικνύετε οτιδήποτε αξίας

Για παράδειγμα, αν αγοράσατε μόλις μια ακριβή τηλεόραση δεν χρειάζεται να πετάξετε το κουτί σε εμφανές σημείο έξω από το σπίτι.

-Μην αφήνετε μεγάλους θάμνους και μεγάλα δέντρα ακριβώς έξω από παράθυρα ή πόρτες

– Δανείστε το parking σας σε έναν φίλο ή γείτονα

Αν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας ακριβώς έξω από το σπίτι σας ή στο parking της πυλωτής της πολυκατοικίας σας, τότε δανείστε το σε έναν φίλο ή γείτονα για να παρκάρει εκείνος το αυτοκίνητό του εκεί όσο θα λείπετε.

-Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση πως πάντα είναι μέσα στο σπίτι κάποιος

-Μην κοινοποιείτε δημόσια την απουσία σας από το σπίτι, όπως Facebook και άλλα social media