Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Τελετή Υπογραφής της Συμφωνίας για την Προμήθεια νέων Φ/Γ για το ΠΝ και έξι επιπλέον Α/Φ για την ΠΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος  και η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly), την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, παρέστησαν στην υπογραφή της Συμφωνίας για την προμήθεια των 3 φρεγατών “Belh@rra” από το Πολεμικό Ναυτικό και έξι επιπλέον  μαχητικών αεροσκαφών τύπου “Rafale” στο «Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ», που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Τη Σύμβαση  προμήθειας των Φρεγατών FDI HN υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος  ε.α. κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και από τη γαλλική πλευρά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group, κ. Πιερ Ερίκ Πομελέ (Pierre Eric Pommellet) και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου MBDA Group  κ. Ερίκ Μπερανζέ (Eric Beranger).

Tη Σύμβαση προμήθειας για τα νέα Μαχητικά Αεροσκάφη “Rafale  υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ Αντιναύαρχος ε.α. κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation κ. Ερίκ Τραπιέ (Eric Trappier) και ο Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA Group κ. Ερίκ Μπερανζέ (Eric Beranger).

Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Βουλευτής ΝΔ – Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και βασικός Εισηγητής για την πρόσκτηση των νέων μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού κ. Διονύσιος Χατζηδάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΣ.