Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Μύκονος: Πλοίο ξεκίνησε ενώ ακόμη επιβίβαζε επιβάτες

Παρολίγον τραγωδία χθες στο λιμάνι της Μυκόνου, όταν ένα επιβατηγό ταχύπλοο ξαφνικά ξεκίνησε τον απόπλου ενώ οι επιβάτες επιβιβάζονταν ακόμη και οι κάβοι ήταν δεμένοι.

Ενώ το πλοίο Jumbo Jet της SeaJets ήταν σε διαδικασία επιβίβασης επιβατών ξαφνικά έκανε «πρόσω» με τους κάβους δεμένους, οι οποίοι ευτυχώς δεν έσπασαν καθώς το πλοίο απομακρύνθηκε από τον προβλήτα. Κανείς επιβάτης δεν έπεσε στη θάλασσα εκτός από ορισμένες βαλίτσες.

Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρεται ότι «σημειώθηκε μετακίνηση του επιβατηγού οχηματαγωγού ταχύπλοου JUMBO JET σημαίας Κύπρου. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο- Πάρο-Νάξο και επιστροφή.

Το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι σχηματίζεται δικογραφία κατ εντολή του Εισαγγελέα για τα αίτια του συμβάντος.

Πρόσφατα το ίδιο πλοίο παρουσίασε και άλλο πρόβλημα καθώς στις αρχές Αυγούστου όπως ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά παρουσίασε δυσλειτουργία στο άνοιγμα του καταπέλτη κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να ζητηθεί συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

φωτογραφία αρχείου