Αξιότιμε Πρόεδρε και αγαπητά μέλη της ΠΕΑΛΣ,

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες του 14ου τακτικού συνεδρίου σας.

Η προσφορά σας, είναι διαχρονικά αδιαμφισβήτητη και κοινωνικά αναγνωρισμένη.

Είναι χαρά και τιμή να παρευρίσκομαι εδώ  και να έχω τη δυνατότητα να ανταλλάξω απόψεις με τους Αξιωματικούς Λ.Σ., με ανθρώπους που στερούνται πολλά σε προσωπικό επίπεδο προκειμένου προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας στο χώρο ευθύνης τους.

Αν και δεν είμαι ο πλέον  αρμόδιος παρόντος του Υπουργού φίλου Γιάννη Πλακιωτάκη, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ναυτιλία και το Λιμενικό Σώμα αποτέλεσαν και αποτελούν κύριες προτεραιότητες της παράταξης της ΝΔ και κατά συνέπεια και της κυβέρνησης μας. Στο πλαίσιο αυτό και οι θετικότατες νομοθετικές παρεμβάσεις με τον νόμο για τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοΐας  καθώς και με τον νόμο για την νησιωτικότητα.

Σας διαβεβαιώνω ότι η σκέψη κάθε βουλευτή της παράταξης μας, είναι καθημερινά μαζί σας, στον αγώνα σας για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, την έρευνα και διάσωση ανθρώπινων ψυχών στη θάλασσα, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Αποδείξατε με των περιορισμό των μεταναστευτικών ροών κατά ενενήντα της εκατό ότι η χώρα έχει θαλάσσια σύνορα που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.

Σας συγχαίρουμε, μας κάνετε περήφανους με το έργο σας.

Η κυβέρνηση μας θα συνεχίζει να στηρίζει όχι με λόγια αλλά με πράξεις την οργάνωση και λειτουργία του Λιμενικού Σώματος με την αξιοποίηση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων τόσο από το πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020 όσο και του νέου, της περιόδου 2021-2027.

Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τον εκσυγχρονισμό σε μέσα, τα στελέχη του ΛΣ με τη γνώση και την εμπειρία τους θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ισχυρού σώματος προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα  για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Αγαπητά στελέχη που διοικείτε το ΛΣ,

Σας εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας και οι αποφάσεις σας να διαδραματίσουν θετικό ρόλο για την μελλοντική λειτουργία και οργάνωση του Λιμενικού Σώματος.