Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Φρίκη στην Τουρκία: Συμμορία σκότωσε 12 βρέφη

Συμμορία 47 ατόμων από τον ιατρικό χώρο αποκαλύφθηκε πως, σε συνεργασία με «δικά της» νοσοκομεία, σκότωσε τουλάχιστον 12 βρέφη.

Στην Κωνσταντινούπολη, στην πόλη Τσορλού και στη Ραιδεστό στην Ανατολική Θράκη, μια συμμορία υγειονομικών προκάλεσε τον θάνατο 12 βρεφών, νοσηλεύοντας υγιή μωρά σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αφήνοντάς τα χωρίς φροντίδα. Συνολικά, συνελήφθησαν 25 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης.

Στη μελέτη που διεξήγαγε η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, διαπιστώθηκε ότι τα νεογέννητα μωρά που γεννήθηκαν σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή παραπέμφθηκαν σε αυτά από άλλα, νοσηλεύονταν χωρίς λόγο σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Κατηγορητήριο 494 σελίδων

Στο κατηγορητήριο 494 σελίδων που εκπονήθηκε από το Γραφείο Διερεύνησης Οργανωμένων Εγκλημάτων και Τρομοκρατικών Εγκλημάτων της Γενικής Εισαγγελίας Αθύρας (Μπουγιουκτσέκμετζε) και εκπονήθηκε από τη Γενική Εισαγγελία του Μπακιρκιόι (το Έβδομον των Βυζαντινών), αναφέρθηκε ότι «οι ύποπτοι παρέτειναν τη νοσηλεία των βρεφών προκειμένου να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (SGK), παρουσίαζαν με πλαστά έγγραφα την κατάσταση χειρότερη από ό,τι ήταν σε συνεργασία με εργαζομένους στον τομέα Υγείας και ότι ζήτησαν και πήρα χρήματα από συγγενείς των βρεφών, υποσχόμενοι καλύτερη προσοχή προς τα βρέφη έναντι άλλων».

Όπως έχουν διαπιστώσει οι αρχές της Τουρκίας, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, 47 μέλη της οποίας έχουν συλληφθεί, ξεκίνησε κατά την περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο εκλεκτός του Ερντογάν Φαχρετίν Κότζα, ο υπουργός Υγείας κατά τον κορωνοϊό, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης νοσοκομείων και κατηγορείται ότι παρέδωσε τον τομέα της υγείας σε ένα από τα θρησκευτικά τάγματα της Τουρκίας με αντάλλαγμα εκλογική υποστήριξη προς την κυβέρνηση Ερντογάν.

Στο κατηγορητήριο που εξασφάλισε το Anadolu Agency (AA), ανέφερε ότι «οι ύποπτοι αύξησαν τα εισοδήματα που αποκτούσαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών κατά 3-4 φορές με αυτές τις συναλλαγές». Τα μωρά δεν στάλθηκαν σε νοσοκομεία όπου θα λάμβαναν την κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη, αλλά σε νοσοκομεία που επιλέχθηκαν από τους υπόπτους που εργάζονται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης 112. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κύριος σκοπός της συμμορίας ήταν να βγάλει περισσότερα χρήματα παρά να θεραπεύσει τα μωρά.

Ωστόσο, ορισμένα από τα μωρά που εισήχθησαν σε μονάδες νεογνών, οι οποίες είναι ένα περιβάλλον επιρρεπές σε μόλυνση, πέθαναν επειδή έμειναν περισσότερο από το συνηθισμένο ή οδηγήθηκαν σε αυτή τη μονάδα όταν δεν υπήρχε ανάγκη. Οι ύποπτοι αποκόμιζαν επίσης οικονομικά οφέλη πουλώντας παράνομα φάρμακα στο νοσοκομείο.

 Πηγή