Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με κύριο στόχο την έμπρακτη συμβολή του Σ.Ε.Π. στις δράσεις αντεγκληματικής πολιτικής εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Ελλάδας, καθώς και την επίτευξη άμεσης επαφής των ανήλικων και νεαρών ενήλικων κρατουμένων με τις αξίες και τα ιδανικά του προσκοπισμού.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι δράσεις αφορούν 1) τη δημιουργία και κατασκευή βιβλιοθήκης για το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου, 2) εκπαιδεύσεις στο προσωπικό των Σωφρονιστικών Καταστημάτων σε θέματα όπως η διαχείριση ομάδων, 3) συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους κρατούμενους, 4) εικαστικές παρεμβάσεις σε χώρους εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, καθώς και 5) καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως μουσικές βραδιές, αφιερώματα και εκθέσεις ζωγραφικής.

Τόσο ο κ. Παπαθανασίου, όσο και ο κ. Τάτσης, εξέφρασαν την σημασία της συνεργασίας αυτής, ιδιαίτερα για την πληθυσμιακή ομάδα των ανήλικων κρατουμένων, και δεσμεύτηκαν να συσφίξουν την σχέση μεταξύ των δύο φορέων περαιτέρω, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν περισσότερες προσκοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες στο μέλλον, οι οποίες θα ωφελούν το σύνολο των κρατουμένων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.