Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Τρόποι για να αποφύγετε την κλοπή του αυτοκινήτου σας

Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που ξαφνικά ανακαλύπτετε ότι το αυτοκίνητό σας “έχει κάνει φτερά” από τη θέση που το είχατε παρκάρει.

Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε όσο είναι εφικτό, την κλοπή του αυτοκινήτου σας.

Προσοχή στο παρκάρισμα
Προσοχή που παρκάρετε. Ένα σκοτεινό σημείο, ή πίσω από ένα μεγάλο όχημα είναι σημεία που βοηθούν τον επίδοξο διαρρήκτη. Αν για κάποιο λόγο είστε αναγκασμένοι να το κάνετε, αφήστε ταχύτητα μέσα, και στρέψτε τις ρόδες προς το πεζοδρόμιο.

Μην αφήνετε αντικείμενα
Ποτέ μην αφήνετε αντικείμενα σε εμφανή σημεία ακόμα και αν αυτό είναι απλά ένα μπουφάν. Στα μάτια ενός κλέφτη μπορεί να φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον νομίζοντας πως κάτω από το αντικείμενο θα υπάρχει κάτι πολύτιμο.

Ραδιόφωνο
Να βγάζετε πάντα την πρόσοψη του ραδιοφώνου.

Ποτέ η μηχανή σε λειτουργία

Δεν αφήνουμε ποτέ σε λειτουργία το όχημα μας ακόμα και αν απομακρυνθούμε από αυτό για λίγα δευτερόλεπτα. Φροντίζουμε πάντα να ελέγχουμε ότι έχουμε ανεβάσει τα παράθυρα ως πάνω και έχουμε κλειδώσει το αυτοκίνητο.

Κλειδιά
Φροντίζουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας να τα έχουμε σε ασφαλές σημείο.

Η καθαριότητα επηρεάζει την κλοπή!
Τα πράγματα που θέλουμε να κρύψουμε στο πορτ-μπαγκαζ, έχουμε φροντίσει να τα τακτοποιήσουμε μακριά από το σημείο που θα παρκάρουμε. Επίσης, ένα αυτοκίνητο που δεν είναι καλογυαλισμένο έχει μικρότερες πιθανότητες να κλαπεί- ναι κι όμως ακόμα και η καθαριότητα επηρεάζει την κλοπή.