Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Τουρκία: Φονική έκρηξη στις εγκαταστάσεις της κρατικής αεροπορικής βιομηχανίας

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS στην Άγκυρα, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τα αίτια της έκρηξης και ο λόγος των πυροβολισμών που ακολούθησαν παραμένουν ασαφή, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Στο σημείο εστάλησαν υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή, αναφέρουν πληροφορίες.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν και νεκροί. Σε ανάρτησή του στο Χ, ανέφερε: «Μια τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον των εγκαταστάσεων της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAS) στην Άγκυρα Kahramankazan. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μετά την επίθεση».

 real.gr