Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών στη Σχολή Ικάρων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης παρέστη χθες, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Ανθυποσμηναγών Τάξεως 2024, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στο Τατόι. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Ανθυποσμηναγούς.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπηςo Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και μέλη του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου.

Ακόμη παρευρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο Βουλευτής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι Κομμάτων, Σωμάτων Ασφαλείας, Πρεσβειών, Επίτιμοι Αρχηγοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και συγγενείς των νέων Ανθυποσμηναγών.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 72 Ανθυποσμηναγοί (39 Ιπτάμενοι, 8 Μηχανικοί Αεροσκαφών, 12 Μηχανικοί Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών και 13 Ελεγκτές Αεράμυνας), εκ των οποίων 61 από την Ελλάδα, 8 από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από την εμβληματική Σχολή Ικάρων, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους νέους Ανθυποσμηναγούς για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία. Ύστερα από τέσσερα απαιτητικά χρόνια σπουδών έχουν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις, ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ιπτάμενους ή μηχανικούς, επιτελείς, ηγέτες και επιστήμονες. Να αξιοποιήσουν την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, καταρτίζοντας και εφαρμόζοντας νέα αμυντικά δόγματα που απορρέουν από τα διδάγματα των σημερινών πεδίων των μαχών. Στη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναβαθμίσουν περαιτέρω το γνωστικό τους υπόβαθρο, πραγματοποιώντας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα φοίτησης σε στρατιωτικές σχολές, ακαδημίες και κολλέγια του εξωτερικού, αποκομίζοντας γνώση, διευρύνοντας την κριτική τους ικανότητα και διαμορφώνοντας στρατηγική αντίληψη. Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είμαστε πάντοτε δίπλα στους Αεροπόρους μας με κάθε δυνατό τρόπο, για να μπορούν να εκπληρώνουν απερίσπαστοι την υψηλή αποστολή της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των δικαίων της Πατρίδας μας. »