Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Αντίσταση, Απείθεια ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (23-09-2021), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –  Καβάλας (ύψος Ασπροβάλτας) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν.

Ο 19χρονος οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και στην περιοχή της Ρεντίνας εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως μετά από καταδίωξη συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 29χρονος συνοδηγός καθώς και πέντε  αλλοδαποί (2 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών, μεταξύ αυτών και ένας ανήλικος), οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.