Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Συμβουλές για να οδηγείτε με ασφάλεια τη νύχτα

Αναμφίβολα τη νύχτα, η οδήγηση γίνετα πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα ποσοστά ατυχημάτων είναι τρεις φορές μεγαλύτερα τη νύχτα και οι κυριότεροι λόγοι είναι η μειωμένη ορατότητα και η αυξημένη δυσκολία στην εκτίμηση της ταχύτητας και της απόστασης.

Αρχικά καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ποιοτικές λάμπες αυτοκινήτου για πολύ καλή φωτεινότητα. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να μείνετε ασφαλείς στο δρόμο κατά τη διάρκεια της οδήγησης τη νύχτα.

  • Καθαρίστε το παρμπρίζ σας: Βεβαιωθείτε πως το παρμπρίζ σας είναι καθαρό από μέσα και από έξω, καθώς η σκόνη και η βρωμιά κάνουν τις αντανακλάσεις φωτός πιο έντονες.
  • Ελέγξτε τα φώτα σας: Οι προβολείς και τα φανάρια σας πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση για να μπορείτε δείτε χωρίς να τυφλώνετε τους άλλους οδηγούς.
  • Μην κοιτάτε μες το φως: Προσπαθήστε να μην κοιτάζετε κατευθείαν τα φώτα της κυκλοφορίας, γιατί αυτό μπορεί προσωρινά να σας τυφλώσει. Μπορείτε να ρίχνετε το βλέμμα σας προς τα κάτω και προς τα δεξιά.
  • Προσέχετε τους πεζούς: Προσέχετε τους πεζούς, ειδικά σε δρόμους με κακή ορατότητα. Στις διασταυρώσεις, φροντίστε να ελέγχετε και από τις δύο μεριές.
  • Ελέγχετε τακτικά την όρασή σας: Είναι ζωτικής σημασίας να ελέγχετε τακτικά την όρασή σας στονγιατρό, καθώς αυτό μπορεί να διαγνώσει προβλήματα όπως το γλαύκωμα, κάτι που επηρεάζει τη νυχτερινή όραση.
  • Κάντε τακτικά διαλείμματα: Μην υποτιμάτε την κόπωση το βράδυ. Είναι καλύτερο να μειώνετε την ταχύτητά σας όταν οδηγείτε τη νύχτα και αν αρχίσετε να νιώθετε υπνηλία να δώσετε σε κάποιον άλλον το τιμόνι.