Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Σοϊγκού: Τα ουκρανικά πλήγματα στη Ζαπορίζια μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες

Τα ουκρανικά πλήγματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Σοϊγκού φέρεται να δήλωσε επίσης ότι ξένοι σύμβουλοι βοηθούν την Ουκρανία να οργανώσει ενέργειες δολιοφθοράς σε ρωσικό έδαφος. Δεν έδωσε ωστόσο στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του.

Η Ρωσία και η Ουκρανία εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για απερίσκεπτες στρατιωτικές ενέργειες σε ό,τι αφορά τον πυρηνικό σταθμό.

Ο Σοϊγκού δήλωσε επίσης ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει επιπλέον απειλές για τη Ρωσία με το να μετακινούνται πιο κοντά στα σύνορά της, αλλά η Μόσχα δεν έχει κανένα στρατιωτικό ή γεωπολιτικό συμφέρον να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το TASS, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον παρατείνει εσκεμμένα τη σύγκρουση στην Ουκρανία με το να ασκεί πρωτοφανή πίεση, μεταξύ άλλων και στους εταίρους της.

Ο Σοϊγκού κατηγόρησε τις υπό τις ΗΠΑ συμμαχίες QUAD και AUKUS ότι προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν τη δομή ασφαλείας στην περιοχή του Ειρηνικού με τρόπο που να εξυπηρετεί τις ίδιες, όπως μετέδωσε το TASS.