Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Σε κλίμα συγκίνησης και Εθνικής υπερηφάνειας η αλλαγή φρουράς στη Διοίκηση του Τάγματος Εθνοφυλακής Εχίνου

Το πρωί της Τετάρτης, στον ορεινό Εχίνο του Δήμου Μύκης, παρουσία του Ταξίαρχου Γκαβούνου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η αλλαγή φρουράς στη Διοίκηση του Τάγματος Εθνοφυλακής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και Εθνικής υπερηφάνειας, τόσο γιατί το συγκεκριμένο τάγμα αποτελεί ένα νευραλγικό κομμάτι του Ελληνικού Στρατού στη συγκεκριμένη περιοχή και επιτελεί τεράστιο έργο, όσο και γιατί τον απελθών Διοικητή Παύλο Τσίκα και τον νέο που ανέλαβε Γεώργιο Κονδύλη, τους ενώνει γνωριμία ετών, μιας και ήταν συμμαθητές στα σχολικά τους χρόνια.

Γνωρίζοντας λοιπόν και τους δύο πολύ καλά, μιας και ήταν συμμαθητές μου, θεωρώ πως το τάγμα Εθνοφυλακής Εχίνου, από τα πολύ έμπειρα και καλά χέρια του Παύλου Τσίκα, πέρασε στα επίσης καλά και έμπειρα χέρια του Γιώργου Κονδύλη, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα διοικήσει το Τάγμα προσφέροντας τα μέγιστα και πάνω από όλα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους στρατιωτικούς που υπηρετούν εκεί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Στρατιωτικοί, αλλά και Αστυνομικοί, ενώ κατά την παράδοση παραλαβή, ο Ταξίαρχος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τους δύο Διοικητές.

Από την πλευρά του ο απελθών Διοικητής Παύλος Τσίκας, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε το χρονικό διάστημα της θητείας του στο Τάγμα Εθνοφυλακής, καθώς και την οικογένειά του που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παραδίδοντας την σκυτάλη στον Γιώργο Κονδύλη, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κονδύλης, νέος Διοικητής πλέον του Τάγματος, ευχόμενος στον συμμαθητή και συνάδελφό του καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα, δήλωσε πως θα συνεχίσει να κρατά σε ετοιμότητα το Τάγμα προσφέροντας στην περιοχή όπου χρειαστεί για το υπόλοιπο της θητείας του, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των στελεχών και των κατοίκων.

Σταύρος Βλαχόπουλος