Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ρόμπερτ Νταρστ: Iσόβια στον βαθύπλουτο κληρονόμο που σκότωσε την καλύτερή του φίλη και έγινε «σειρά»

Ο Αμερικανός μεγιστάνας των ακινήτων Ρόμπερτ Νταρστ, γνωστός και απο τη σειρά ντοκιμαντέρ εγκλημάτων του HBO με τιτλο The Jinx, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της καλύτερής του φίλης.

Ο Νταρστ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Σούζαν Μπέρμαν το 2000, επειδή ήθελε να μιλήσει στην αστυνομία για την εξαφάνιση της συζύγου του. Η 55 χρονη τότε γυναίκα βρέθηκε πυροβολημένη στο κεφάλι στο σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς.

Η αστυνομία πιστεύει ότι σκότωσε και άλλους δύο ανθρώπους. Ο γιος της Μπέρμαν είπε στον Νταρστ στην αίθουσα του δικαστηρίου «δολοφόνησες το άτομο που ήμουν όταν τη σκότωσες» .

Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν τον 78χρονο Νταρστ, ο οποίος παρά τα σοβαρά προβλήματά υγείας του, εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Λος Άντζελες για την καταδίκη του ως «ναρκισσιστικό ψυχοπαθή».

Ο ίδιος αρνείται ότι σκότωσε τη φίλη του, ένας κοινός τους φίλος ωστόσο κατέθεσε στο δικαστήριο οτι ο κατηγορούμενος του είχε πει κάποτε ότι «είναι ή αυτή ή εγώ, δεν έχω άλλη επιλογη». Ο δικαστής Μαρκ Γουίνταμ χαρακτήρισε την υπόθεση «την πιο ιδιαίτερη δίκη που έχω δει ή έχω ακούσει γι’ αυτήν ποτέ».

Η ποινή του για δολοφονία πρώτου βαθμού αποκλείει κάθε πιθανότητα αποφυλάκισης, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα πεθάνει στη φυλακή. Οι δικηγόροι του Νταρστ είπαν ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του.

Ο Νταρστ, ο οποίος έχει καρκίνο της ουροδόχου κύστης και άλλες παθήσεις, δεν εμφανίστηκε στην ετυμηγορία, αλλά βρέθηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη με αναπηρικό καροτσάκι, φορώντας μάσκα. Ο ίδιος μίλησε στον δικαστή μόνο μία φορά για να πει “ναι” όταν ρωτήθηκε εάν παραιτείται από το δικαίωμά του να εμφανιστεί σε μελλοντική ακρόαση.

Η Σούζαν Μπέρμαν ήταν συγγραφέας εγκλημάτων και κόρη ενός μαφιόζου του Λας Βέγκας και ενεργούσε ως εκπρόσωπος του Νταρστ όταν κρίθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της συζύγου του.

Ο ξάδερφος της Μπέρμαν, Ντένι Μάρκους, είπε στον δικαστή την Πέμπτη: «Μου στέρησαν … έναν απολύτως εξαιρετικό, αξέχαστο λαμπρό άνθρωπο του οποίου η ζωή αφαιρέθηκε άγρια»

Ο Σάρεμπ Κάουφμαν, ο οποίος θεωρεί την Μπέρμαν μητέρα του καθώς έβγαινε με τον πατέρα του, είπε: «Δεν πέρασε ούτε μία ημέρα τα τελευταία 21 χρόνια που να μην νιώσω απόλυτη καταστροφή, θλίψη και πόνο απο όσα μου προκάλεσε. Έχω χάσει τα πάντα εξαιτίας του …Ο φόνος της μητέρας μου και τα γεγονότα των τελευταίων 40 ετών δεν θα με αφήσουν ποτέ. Είσαι ικανοποιημένος, Μπομπ;»

Η δολοφονία της συζύγου του

Η σύζυγος του Νταρστ,Κάθλιν ΜακΚορμακ φοιτήτρια Ιατρικής, εξαφανίστηκε το 1982 και θεωρείται νεκρή. «Η μόνη ελπίδα λύτρωσης που έχετε είναι να βοηθήσετε να βρεθεί η Κάθι» πρόσθεσε ο Κάουφμαν, καλώντας τον Νταρστ να αποκαλύψει που βρίσκεται το πτώμα της ΜακΚόρμακ.

Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν νέες κατηγορίες εναντίον του για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Νταρστ δολοφόνησε στην πραγματικότητα τρία άτομα – ο τρίτος ήταν ένας ηλικιωμένος γείτονας, ο Μόρις Μπλακ, ο οποίος ανακάλυψε την ταυτότητα του Νταρστ το 2001 ενώ κρυβόταν στο Τέξας, προσποιούμενος ότι είναι μια βουβή γυναίκα.

Ο Νταρστ αθωώθηκε για τη δολοφονία του Μπλακ, υποστηρίζοντας επιτυχώς ότι τον σκότωσε για λόγους αυτοάμυνας πριν τεμαχίσει το άψυχο σώμα του.

Ο Ρόμπερτ Νταρστ είναι ένα αποξενωμένο μέλος μιας από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες δυναστείες της Νέας Υόρκης. Ο αδελφός του Ντάγκλας, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη, είπε στο δικαστήριο: «Θα ήθελε να με σκοτώσει».

Πώς ομολόγησε τα εγκλήματά του…on air

Στο τέλος της σειράς The Jinx, ο Durst παραδέχεται…κατά λάθος την ενοχή του. Στις τελευταίες στιγμές του επεισοδίου, μπαίνει στο μπάνιο, προφανώς χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι το μικρόφωνό του ήταν ακόμα ανοιχτό και έκανε μια σειρά από σχόλια που φάνηκαν σαν εξομολόγηση «Τι στο διάολο έκανα; Τους σκότωσα όλους, φυσικά» ακούγεται να μουρμουρίζει.

Λίγες ώρες πριν το τελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2015, οι αρχές συνέλαβαν τον Νταρστ στη Νέα Ορλεάνη για τη δολοφονία της Μπέρμαν. Οι ένορκοι έπαιξαν το απόσπασμα κατά τη διάρκεια της δίκης.

www.newsbomb.gr