Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Πως να προστατεύσετε το όχημα σας  από τους κλέφτες

Όσοι διαθέτουν κάποιο αυτοκίνητο, ιδίως κάποιο καινούργιο μοντέλο, ίσως έχουν αναζητήσει κατά καιρούς τρόπους για να το διατηρήσουν ασφαλές από διάρρηξη ή και από καθολική κλοπή.

Yπάρχουν πολλοί   τρόποι, ίσως όχι και τόσο διαδεδομένοι, για να διατηρήσουμε το όχημα μας ασφαλές έναντι κάποιας κλοπής ή διάρρηξης.

Πιο αναλυτικά:

Τυλίξτε το κλειδί του αυτοκινήτου σε αλουμινόχαρτο

Οι μοντέρνοι κλέφτες αυτοκινήτων γνωρίζουν καλά την τεχνολογία και ξέρουν πως να την χρησιμοποιήσουν ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους.

Τα σύγχρονα κλειδιά αυτοκινήτων πολλές φορές δεν έχουν καν κλειδί, αλλά ένα πομπό που συνδέεται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και στέλνει εντολή για να ξεκλειδώσει τις πόρτες ή να ανάψει την μηχανή.

Υπάρχουν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που μπορούν να συνδεθούν με τον πομπό του κλειδιού και να κλέψουν τους κωδικούς του με αποτέλεσμα να μπορούν ουσιαστικά να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο μας και να το χρησιμοποιήσουν σαν να ήταν ο ιδιοκτήτης του.

Για να αποφύγουμε να μας συμβεί αυτό πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μπλοκάρουμε το σήμα που εκπέμπουν τα κλειδιά μας, όπως για παράδειγμα να τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο όταν δεν τα χρησιμοποιούμε.

Βάλτε τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σας στις γυάλινες επιφάνειες

Μία καλή ιδέα είναι να χαράξουμε το παρμπρίζ, τους καθρέφτες και τα παράθυρα του αυτοκινήτου με τον αριθμό κυκλοφορίας ή τον σειριακό αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου.

Αυτή είναι μία σχετικά εύκολη λύση η οποία πιθανότατα θα αποθαρρύνει τους επίδοξους κλέφτες, αφού θα τους αναγκάσει να αλλάξουν όλες τις μαρκαρισμένες επιφάνειες πριν μπορέσουν να πουλήσουν το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Συνεπώς, θα προτιμήσουν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο που θα μπορέσουν άμεσα και χωρίς επιπλέον κόπο ή έξοδα να το σπρώξουν την αγορά.

Κρατάτε το όχημα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση

Είναι σημαντικό να φαίνεται το αυτοκίνητο μας καλοφροντισμένο. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, αυτό μπορεί να αποτρέψει την κλοπή του.

Όταν ένα αμάξι είναι στην πένα φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης του ασχολείται πολύ μαζί του, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει έναν πολύ καλό συναγερμό και σύγχρονο σύστημα εντοπισμού.

Οι κλέφτες θα επιλέξουν ένα πιο παραμελημένο αυτοκίνητο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Κρύψτε ένα παλιό κινητό μέσα στο αμάξι

Όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας σε μία άγνωστη και επικίνδυνη γειτονιά μπορούμε να κρύψουμε μέσα στο όχημα ένα παλιό κινητό ή τάμπλετ, το οποίο θα είναι ανοικτό, θα είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ και θα το έχουμε συγχρονίσει πρώτα με τον λογαριασμό μας στην google.

Η πρακτική αυτή μας διασφαλίζει ότι σε περίπτωση κλοπής χρησιμοποιώντας την επιλογή εύρεσης τηλεφώνου της google από το βασικό μας τηλέφωνο ή τον υπολογιστή μας μέσα σε ένα λεπτό θα μπορούμε να ξέρουμε που ακριβώς βρίσκεται το όχημα μας.

Στο παρκαρισμένο όχημα να αφήνετε τους τροχούς στραμμένους προς το πεζοδρόμιο

Ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που έχει τους τροχούς του στραμμένους προς το πεζοδρόμιο σημαίνει ότι για να ξεπαρκάρει θα χρειαστεί τουλάχιστον μία μανούβρα παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο.

Η παραπάνω μανούβρα μεταφράζεται σε παραπάνω χρόνο τον οποίο δεν έχουν οι κλέφτες. Μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω μπορούν να κάνουν την διαφορά ανάμεσα σε μία επιτυχημένη και σε μία αποτυχημένη κλοπή.

Κάτι τόσο απλό όσο το στρίψιμο των τροχών μπορεί να κάνει την διαφορά και να αποτρέψει την επιλογή του δικού μας αυτοκινήτου για κλοπή.

Κλείδωσε το τιμόνι σου

Στο εμπόριο πωλούνται ειδικές μεταλλικές ράβδοι ή μπαστούνια τα οποία εφαρμόζονται πάνω στο τιμόνι και κλειδώνουν εκεί χωρίς να αφήνουν περιθώριο στο τιμόνι για να στρίψει.

Για να μπορέσει να κλέψει κάποιος ένα αυτοκίνητο που έχει κλειδωμένο το τιμόνι του με αυτό το εργαλείο θα πρέπει πρώτα να καταφέρει να το ξεκλειδώσει, το οποίο είναι πολύ χρονοβόρο.

Επίσης η ύπαρξη αυτού του τόπου κλειδώματος είναι άμεσα ορατή και αποτρέπει κατευθείαν τον κλέφτη. Κανείς δεν θα μπει στον κόπο να ανοίξει τις πόρτες ή να σπάσει το παράθυρο.

Να θυμάστε τα κλασικά κόλπα των κλεφτών

Θα πρέπει γνωρίζουμε ότι στις οργανωμένες κομπίνες συμμετέχουν συνήθως πάνω από δύο άτομα και αρκετές φορές ένα ακόμα όχημα. Όλες οι κλασικές κομπίνες των κλεφτών αποσκοπούν στο να βγάλουν τον οδηγό από το αυτοκίνητο και να το κλέψουν εύκολα.

Ένα κλασικό κόλπο είναι το ελαφρύ τρακάρισμα, δηλαδή κάποιο αυτοκίνητο σε συνεργασία με τον επίδοξο κλέφτη μας τρακάρει ελαφριά. Όταν βγούμε από το αυτοκίνητο μας για να ελέγξουμε την ζημιά ο κλέφτης μπαίνει στο αμάξι μας και το παίρνει.

Για να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα αυτής της κομπίνας, σε περίπτωση που μας τρακάρει κάποιος θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και να κλείσουμε τα παράθυρα μας, να κλειδώσουμε τις πόρτες και να καλέσουμε την αστυνομία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βγούμε από το αυτοκίνητο μας αφήνοντας ορθάνοιχτες τις πόρτες.

Προσέξτε που θα παρκάρετε ή θα σταματήσετε

Όταν έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε την θέση που θα παρκάρουμε καλό είναι να επιλέγουμε σημεία που είναι καλά φωτισμένα και που καλύπτονται από κάμερες. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας, αλλά και για την δική μας.

Επίσης δεν θα πρέπει ποτέ να βγαίνουμε από το αμάξι και να αφήνουμε την μηχανή αναμμένη. Ούτε καν όταν σταματάμε για ένα λεπτό στο περίπτερο.

Να χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα αντικλεπτικά συστήματα .

Και αυτό γιατί ακόμα και αν καταφέρει και ξεπεράσει ένα από αυτά ο κλέφτης, πιθανότατα δεν θα περιμένει την ύπαρξη και άλλου, όπως για παράδειγμα ένα σύστημα εντοπισμού, που θα βοηθήσει στην ανεύρεση του οχήματος.

Πηγή: coolweb.gr