Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Πως εκπαιδεύονται τα σκυλιά να μυρίζουν ναρκωτικά

Οι εκπαιδευτές μυρίζουν ένα παιχνίδι με τέσσερις οσμές στόχους, όπως μαριχουάνα, κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνες και ηρωίνη, και μαθαίνουν στα σκυλιά να βρίσκουν το παιχνίδι. Τα σκυλιά μαθαίνουν να κάθονται όταν ανακαλύπτουν μια οσμή -στόχο και μόλις μάθουν μια σειρά από μυρωδιές, εξασκούνται να βρίσκουν κάθε μυρωδιά ξεχωριστά.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την εκπαίδευση ενός σκύλου που μυρίζει ναρκωτικά 
Όταν ένα σκυλί επιλέγεται από ένα τμήμα ως το επόμενο Κ-9, η αρχική εκπαίδευση περιπολίας διαρκεί αρκετές εβδομάδες. Το σχολείο ανίχνευσης ναρκωτικών ή εκρηκτικών διαρκεί συνήθως 3-4 εβδομάδες. Μετά την αρχική εκπαίδευση, οι ομάδες K-9 καλούνται να προπονηθούν με συνέπεια προκειμένου να διατηρήσουν τις ικανότητές τους.

Τα σκυλιά βοηθούν την επιβολή του νόμου ανιχνεύοντας την παρουσία παράνομων ουσιών όπως ο πάγος, η έκσταση, η ταχύτητα, η κοκαΐνη και η ηρωίνη. Μια ένδειξη από έναν σκύλο σκοπευτή μπορεί να είναι αρκετή για την αστυνομία να σας αναζητήσει ναρκωτικά. (Μια ένδειξη είναι όταν ένας σκύλος κάνει σήμα στον χειριστή του – κάθοντας, συνήθως – ότι μυρίζει κάτι.)

Τι είδους σκυλιά χρησιμοποιούνται για να μυρίσουν ναρκωτικά 
Οι ράτσες που επιλέχθηκαν για να εκπαιδεύσουν ως σκυλιά sniffer – τυπικά οι Γερμανοί βοσκοί, οι βελγικές φυλές Malinois και Labrador retriever – διαθέτουν όχι μόνο μια εντυπωσιακή όσφρηση, αλλά και έντονα κυνηγετικά ένστικτα.

Τι μυρίζουν τα σκυλιά ναρκωτικών και πόσο ακριβείς είναι 
Ο σκύλος ανίχνευσης ή ο σκύλος ανιχνευτής είναι ένας σκύλος που έχει εκπαιδευτεί να χρησιμοποιεί τις αισθήσεις του για να ανιχνεύει ουσίες όπως εκρηκτικά, παράνομα ναρκωτικά, διασπορά άγριας ζωής, νόμισμα, αίμα και λαθραία ηλεκτρονικά όπως παράνομα κινητά τηλέφωνα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1219 πειραματικές δοκιμές αναζήτησης. Κατά μέσο όρο, κρυμμένα δείγματα ναρκωτικών υποδείχθηκαν από σκύλους μετά από 64 χρόνια αναζήτησης, με 87.7% ενδείξεις σωστές και 5.3% ψευδείς. Στο 7.0% των δοκιμών οι σκύλοι δεν κατάφεραν να βρουν το δείγμα του φαρμάκου μέσα σε 10 λεπτά.

Η καλύτερη ράτσα σκύλου που μυρίζει ναρκωτικά 

Border Collie. Αυτή η μικρότερη φυλή αναπτύχθηκε στη νοτιοδυτική περιοχή της Αγγλίας, που συνορεύει με τη Σκωτία, για την εκτροφή ζώων.
Γερμανικός Ποιμενικός
Τσέχικοι Ποιμενικοί
Βελγικό Malinois
Γερμανικός δείκτης κοντών μαλλιών
Λαμπραντόρ Ριτρίβερ