Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Προφυλάξεις που πρέπει να πάρετε για γραφεία και επιχειρήσεις

Αν εργάζεστε ή επισκέπτεσθε ένα κτίριο με γραφεία πρέπει να λάβετε τις ακόλουθες προφυλάξεις.

  • Να είστε εξοικειωμένος με το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία και με τα προβλήματα εγκληματικότητας στη γύρω περιοχή.
  • Κλειδώστε όλες τις πόρτες όταν φεύγετε έστω και για λίγο διάστημα. Επίσης κρατάτε τις πόρτες κλειδωμένες όσο περισσότερο γίνεται όταν δεν υπάρχει λόγος να είναι προσπελάσιμα για την καλή λειτουργία της επιχείρησης.
  • Αποφεύγετε να δουλέψετε ως αργά σε μέγαρο με γραφεία. Αν πρέπει να δουλέψετε τότε κλειδώστε τις πόρτες και μην ανοίξετε σε κανέναν που δεν περιμένετε. Σιγουρευτείτε ότι κάποιος δικός σας ξέρει ότι δουλεύετε αργά και κρατείστε επαφή μαζί του.
  • Έχετε το τηλέφωνο κοντά σας και σε μέρος όπου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να γνωρίζετε τους γείτονές σας όπως και ποιός και πότε δουλεύει σε κάποιο γραφείο καθώς και ποιός μπορεί να σας βοηθήσει σε ανάγκη. Να συνεργάζεστε με τους γείτονες αν ζητήσουν τη βοήθειά σας.
  • Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν αφήνετε το γραφείο σας και πηγαίνετε στο αυτοκίνητό σας. Τα γκαράζ και οι χώροι στάθμευσης αποτελούν τους κατ ‘εξοχήν χώρους επιθέσεων. Αν είναι δυνατό, να συνοδεύεστε από κάποιον μέχρι το αυτοκίνητο, όταν πέσει το σκοτάδι.
  • Σε περίπτωση που κάποιος ξένος ή ύποπτος μπει στο γραφείο σας δώστε του να καταλάβει, αμέσως ότι, πολύ σύντομα περιμένετε κάποιον στο γραφείο σας. Για παράδειγμα: “Θα έρχεστε ασφαλώς από το service για το computer. Είμαι ευτυχής που είστε εδώ γιατί ο υπεύθυνος μας για το computer έχει πάει στην τουαλέτα και επιθυμεί να σας μιλήσει”. Ένα τέτοιο “αθώο ψέμα” μπορεί να εμποδίσει τον ξένο από το να επιχειρήσει κάτι κακό, γιατί θα νομίσει ότι περιμένετε κάποιον σύντομα.