Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ο Ν. Δένδιας στην τελετή καθέλκυσης της Φ/Γ «ΝΕΑΡΧΟΣ», στη Λοριάν της Γαλλίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρακολούθησε χθες, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, την τελετή καθέλκυσης της Φρεγάτας «ΝΕΑΡΧΟΣ» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της “Naval Group”, στη Λοριάν της Γαλλίας.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια ξεκίνησε με την επίσημη υποδοχή του από την Αντινομάρχη της Λοριάν Φλωράνς Μπεσσύ (Florence Bessy) στην Αεροπορική Βάση “Lann-Bihoué”. Ακολούθως, μετέβη στο Ναυτικό Κλιμάκιο Γαλλίας, όπου παρακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον Διοικητή του, Πλοίαρχο Χρήστο Μιχαλίτση ΠΝ, για το πρόγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών στην Φ/Γ F-601 «ΚΙΜΩΝ», την εξέλιξη των εργασιών στη Φ/Γ F-602 «ΝΕΑΡΧΟΣ», καθώς και τον προγραμματισμό των χρονοδιαγραμμάτων για την Φ/Γ F-603 «ΦΟΡΜΙΩΝ».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη εν συνεχεία στις εγκαταστάσεις της “Naval Group”, όπου παρέστη στην τελετή καθέλκυσης της δεύτερης φρεγάτας τύπου “Belh@rra” που θα ενισχύσει τις μονάδες επιφανείας του Στόλου. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία Δημήτριος Ζεβελάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΝΑΕ Α.Ε.), πρώην Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γάλλοι Βουλευτές, άλλοι εκπρόσωποι της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας και των επιχειρήσεων παραγωγής αμυντικού υλικού, στελέχη της Αυτοδιοίκησης της Λοριάν, Ακόλουθοι Άμυνας κ.ά.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Naval Group” Πιερ–Ερίκ Πομελέ (Pierre-Eric Pommelet), ο Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών της Γαλλίας (DGA) Γκαέλ-Ντιάζ ντε Τουεστά (Gael Diaz de Tuesta) και ο εκπρόσωπος του Γαλλικού Ναυτικού Ναύαρχος Φρανσουά Μορώ (François Moreau).