Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ο Νετανιάχου απορρίπτει τον «ισχυρισμό» περί λιμού στην Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε κάθε «ισχυρισμό» για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να προστατευθεί» κατά τις συναντήσεις του με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας.

«Κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ο πρωθυπουργός επέμεινε στο γεγονός ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατευθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή κυβέρνηση. Ο κ. Νετανιάχου επίσης «απέρριψε τους ισχυρισμούς διεθνών οργανισμών για λιμό στην Γάζα και δήλωσε ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι είναι δυνατόν στον ανθρωπιστικό τομέα».

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι κατά τις συνομιλίες της με τον Νετανιάχου και άλλους έκανε σαφές ότι η Μέση Ανατολή δεν θα πρέπει να ολισθήσει προς μία κατάσταση με απρόβλεπτη κατάληξη.

«Ολοι πρέπει τώρα να ενεργήσουν συνετά και υπεύθυνα», είπε η Μπέρμποκ πριν αναχωρήσει από το Ισραήλ για να συμμετάσχει σε σύνοδο της G7 στο Κάπρι κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της επιβολής κυρώσεων κατά του Ιράν.

Ηταν η έβδομη επίσκεψη της Μπέρμποκ στο Ισραήλ από την 7η Οκτωβρίου και εντάσσεται στις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου.

«Επειδή αυτό δεν θα εξυπηρετούσε κανέναν, ούτε την ασφάλεια του Ισραήλ, ούτε τους δεκάδες ομήρους που βρίσκονται ακόμη στα χέρια της Χαμάς, ούτε τον πληθυσμό της Γάζας που υποφέρει, ούτε τους Ιρανούς που επίσης υποφέρουν υπό το καθεστώς και ούτε τις τρίτες χώρες της περιοχής που θέλουν απλώς να ζήσουν σε ειρήνη».