Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ο βιασμός και οι συνέπειες της σεξουαλικής επίθεσης

Ο βιασμός είναι η  παραβίαση – επιθετικότητα της σεξουαλικής φύσης μέσω της οποίας ένα άτομο έχει σεξουαλική επαφή χωρίς συγκατάθεση με ένα άλλο. Αυτές οι σχέσεις εκτελούνται σε άμεση αντίθεση με το θύμα της επιθετικότητας, χρησιμοποιώντας εξαναγκασμό, δύναμη ή στοιχεία που θολώνουν την κρίση του θύματος, όπως για παράδειγμα τα  ναρκωτικά.

Επιπλέον, θεωρείται βιασμός όταν ο δράστης προσπαθήσει να συνευρεθεί με άτομα που δεν έχουν επαρκή κατανόηση ή την κρίση για να εκτιμήσουν την κατάσταση (τα άτομα με αναπηρία ή ψυχική προβλήματα που θολώσει την κρίση, ανηλίκων ή ακόμα και όντα από άλλα είδη ζώων ) ή που δεν είναι σε θέση να καταστήσουν σαφή τη θέση τους από αυτή την άποψη (άτομα που κοιμούνται, σε κώμα ή σε φάρμακα).

Οι περισσότεροι βιασμοί εκτελούνται από άνδρες, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες οι επιτιθέμενοι είναι γυναίκες. Αν και υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες το θύμα είναι ενήλικος άνδρας (άνδρας ή γυναίκα επιθετικός), τα θύματα είναι συνήθως γυναίκες, άτομα με σωματικές ή ψυχικές δυσκολίες ή ανήλικοι. Είναι επίσης συχνό το γεγονός ότι ο βιαστής γνωρίζει το θύμα εκ των προτέρων, δεν είναι περίεργο ότι ανήκει στην οικογένεια ή στον κοντινό κύκλο.

Οι κύριες συνέπειες της σεξουαλικής επίθεσης

Εάν η παράβαση έχει ζήσει με τη βία είναι συχνά το θύμα παρούσα αποφυγή καταστάσεις και μέρη που θυμίζουν το γεγονός, καθώς και αναδρομές στο παρελθόν, τα καταθλιπτικά συμπτώματα και διασπαστική και άλλα συμπτώματα, ένα από τα πιο κοινά και σπούδασε λόγοι για τη διαταραχή άγχους μετατραυματικό.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό προκαλεί η επίθεση άτομο φοβάται να αναφέρετε κατάχρηση, είτε επειδή αρνείται να αποδεχθεί ό, τι έχει ζήσει, ή γιατί πιστεύει ότι δεν θα γίνει κατανοητό ή να κατηγορηθεί για την κατάσταση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κοινωνική ευαισθητοποίηση και η ψυχολογική εργασία είναι απαραίτητες σε σχέση με την πρόληψη, ανίχνευση και θεραπεία περιπτώσεων βιασμού ή άλλων επιθέσεων.