Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για ελεύθερο κάμπινγκ

Το κάμπινγκ είναι τρόπος ζωής, μια εμπειρία που μπορεί να σε χαλαρώσει και να σε φέρει τη επαφή με τη φύση. Με τη διαφορά, ότι μπορεί να καταλήξει άσχημα αν δεν έχει κανείς μαζί του τα απαραίτητα.

Η παρακάτω λίστα θα σας φανεί πολύ χρήσιμη, αν σας ενδιαφέρει να έχετε μία ανάλογη εμπειρία, Γιατί «στο κάμπινγκ ποτέ δεν είσαι τόσο οργανωμένος», σύμφωνα με τους έμπειρους κατασκηνωτές.

Σκηνή

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος. Πρέπει να χωράς μέσα να κινείσαι, αλλάζεις, να έχεις χώρο για τα πράγματα σου. Αν για παράδειγμα είστε δύο άτομα προτιμήστε μια σκηνή των τριών ατόμων, αν είστε τρεις των τεσσάρων κ.λπ.

Υπόστρωμα

Μην το υποτιμάτε γιατί μπορεί μια ή δύο μέρες ύπνου στο έδαφος να μην σας επηρεάσουν, αλλά σίγουρα μετά από λίγες μέρες θα αρχίσετε να κουράζεστε και να έχετε πόνους στην πλάτη και τη μέση.

Υπνόσακος

Το δροσερό αεράκι και η υγρασία της θάλασσας κατά τη διάρκεια της νύχτας, δε σας αφήσουν να κοιμηθείτε χωρίς υπνόσακο.

Μαξιλάρι

Αν δε θέλετε να υποφέρετε από πόνους στον αυχένα και στο κεφάλι προμηθευτείτε ένα μαξιλαράκι. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρό φουσκωτό, που δεν πιάνει πολύ χώρο και είναι και οικονομικό.

Φακός

Ο φακός είναι απαραίτητος. Μπορείτε να επιλέξετε φακό κεφαλής που είναι πιο πρακτικός και σας δίνει ευκολία κινήσεων, καθώς σας ελευθερώνει ένα χέρι.

Ψυγειάκι

Εκεί θα μπορείτε να αποθηκεύετε κρύο νερό, δροσερές μπύρες και ότι άλλο θέλετε.

Καρέκλες και τραπεζάκι για κάμπινγκ

Κατά προτίμηση από τα “σπαστά” που δεν πιάνουν χώρο.

Ομπρέλα

Χωρίς ομπρέλα δύσκολα θα επιβιώσετε. Ακόμη και εάν οι κοντινές παραλίες είναι οργανωμένες, μια έξτρα ομπρέλα σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία.

Πολυεργαλείο

Έχει σουγιά, ψαλιδάκι, στιλό, οδοντογλυφίδα, τσιμπιδάκι και διάφορα άλλα. Ποτέ δε ξέρεις που μπορεί να σου χρειαστεί.

Σκοινί

Το σκοινί θα χρειαστεί είτε για να στηρίξεις  τη σκηνή σου αν έχει αέρα, είτε για να κάνεις κάποια αυτοσχέδια κατασκευή για ίσκιο, είτε για απλώστρα. Που θα απλώνεις το μαγιό και τις πετσέτες;

Χαρτί Υγείας

Είτε κάνετε ελεύθερο είτε οργανωμένο το χαρτί υγείας πάντα χρειάζεται.

Εντομοαπωθητικά

Θα πάρετε το διαχρονικό και πολύ χρήσιμο φιδάκι. Απλά θα πρέπει να είστε προσεχτικοί μη βάλετε φωτιά σε όλο το κάμπινγκ. Επίσης θα χρειαστείτε σπρέι για τα κουνούπια.

Φαναράκι

Θα το χρειαστείτε αν θέλετε να περάσετε βραδιές στην παραλία γιατί αν δεν έχει πανσέληνο δε θα μπορείτε να δείτε τίποτα.

Φαρμακείο

Το φαρμακείο είναι πολύ σημαντικό γιατί πολλές φορές υπάρχουν μικρά ατυχήματα.

Και πάνω από όλα, μην ξεχνάτε, φεύγοντας να πάρετε όλα τα σκουπίδια σας και να αφήσετε το μέρος πίσω σας καθαρό.