Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για ένα κυνηγό

Επειδή κατά τη διάρκεια του κυνηγιού είναι πιθανό να συμβούν διάφορα απρόοπτα, είναι εύκολα κατανοητό, ότι με τον όρο «εξοπλισμός» δεν εννοούμε μόνο το όπλο και τα φυσίγγια, αλλά τα ρούχα, τα παπούτσια και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τη δραστηριότητά σας, με άνεση και ασφάλεια.

Ο ρουχισμός, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ατομικού εξοπλισμού του κάθε κυνηγού και πρέπει να διαφοροποιείται τόσο ανάλογα με το είδος του κυνηγίου, όσο και με την εποχή. Τα ρούχα σας φροντίστε να είναι άνετα, ώστε να σας διευκολύνουν να κάνετε άνετες και γρήγορες κινήσεις. Έχετε μαζί σας και άλλα ρούχα, γιατί μπορεί να λερωθείτε, να βραχείτε, κλπ. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις κάλτσες.

Όσον αφορά τα παπούτσια, είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι τα κατάλληλα. Τα παπούτσια για το κυνήγι ωστόσο πρέπει να  μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το δέρμα στα παπούτσια κυνηγιού πρέπει να είναι καλής ποιότητας ώστε να παρέχει τόσο προστασία όσο και στεγανότητα. Επιπλέον, το δέρμα πρέπει να επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει και να μην ιδρώνει. Εξίσου σημαντικό είναι το πώς και πόσο βαθιά είναι δουλεμένα τα αυλάκια, ώστε τα παπούτσια να είναι σταθερά σε κάθε έδαφος.

Το πολύχρωμο γιλέκο, είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά σας αφού σας επιτρέπει να είσαστε ορατοί και σας προστατεύει από ενδεχόμενα ατυχήματα.

Επίσης, ένα μπουφάν, ένα αντιανεμικό κι ένα αδιάβροχο, καλό θα είναι να βρίσκονται πάντα στον σάκο του ταξιδιού σας.

Φαρμακείο: Για την αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων, χτυπήματα, πόνοι, κ.λ.π., μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό φαρμακείο, μέσα στο οποίο μπορείτε να έχετε αντιβιοτικά, αντισταμινικά και αντιφλεγμονώδη χάπια, όπως επίσης έναν επίδεσμο, βάμμα ιωδίου, οξυζενέ, χανζαπλάστ, που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μικροτραυματισμούς και πόνους.

Στον ατομικό σας εξοπλισμό, καλό θα είναι να έχετε ένα μικρό και καλό μαχαίρι.

Ένας μικρός φακός ή ένα μεταλλικό φανάρι θα σας βγάλει από τις δύσκολες περιστάσεις αρκετές φορές αφού δεν είναι λίγοι οι κυνηγοί που τους παίρνει η νύχτα στο κυνήγι και δεν βλέπουν να γυρίσουν πίσω, στο αυτοκίνητό τους.

Τέλος, απαραίτητο είναι ένα πολυεργαλείο επιβίωσης, όπως είναι ένας ελβετικός σουγιάς.