Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη

Η τραγική υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα επανέφερε στο προσκήνιο αντίστοιχα εγκλήματα που σόκαραν την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δείτε τις 18 περιπτώσεις γυναικών που σκότωσαν τα ίδια τους τα παιδιά:

Η Μήδεια του Καλαμακίου

Η Νίτα Μπέικερ έμενε με το σύζυγό της στο Καλαμάκι. Αυτός ήταν λοχίας και η μετάθεσή του στην Ελλάδα έφερε μαζί της ολόκληρη την οικογένεια. Στις 27 Μαϊου του 1961, η Νίτα Μπέικερ μπήκε στο υπνοδωμάτιο της 2 ετών κόρης της, Κίτι και την σκότωσε ενώ η μικρή κοιμόταν. Μετά προχώρησε στα δωμάτια και τον υπόλοιπων παιδιών, της μεγαλύτερης κόρης της Σουζάνα και του γιου της, Τζο. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά ο σύζυγός της την πρόλαβε ζωντανή ανάμεσα στο αίμα στην κουζίνα. Αφορμή για το έγκλημα ήταν η ζήλια, αφού πίστευε ότι ο σύζυγός της την απατούσε.

Η Νίτα Μπέικερ παρά την τότε μαζική κατακραυγή, κρίθηκε ψυχικά ασθενής από τους ενόρκους του Κακουργιοδικείου Αθηνών. Στην δεύτερη δίκη της υπόθεσης, η Νίτα Μπέικερ κρίθηκε ένοχη με την ετυμηγορία της δολοφονίας εν βρασμώ και με το ελαφρυντικό της ψυχικής σύγχυσης. Παρά την δεκαεξαετή της κάθειρξη πήρε χάρη και το 1963 επέστρεψε στην Αμερική.

Σκότωσε την κόρη της και αυτοκτόνησε

Οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο, τον Οκτώβριο του 2017. Μια 51χρονη με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αφού κλείδωσε στο υπόγειο τον σύζυγό της πήρε ένα μαχαίρι κι έσφαξε την 17χρονη κόρη της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Μαχαίρωσε τον 3χρονο γιο της

Στις 21 Νοεμβρίου του 1995 η 27χρονη Καλλιόπη Αναγνωστίδου θα αρπάξει ένα κουζινομάχαιρο και θα επιτεθεί εναντίον του 3χρονου παιδιού της, που εκείνη την ώρα έπαιζε στο σαλόνι του σπιτιού τους στο Αιγάλεω.

Λίγο μετά θα μεταφέρει η ίδια το νήπιο στο νοσοκομείο, όπου το παιδί πρόκειται να καταλήξει.

Η Καλλιόπη Αναγνωστίδου είχε διαπράξει 7 απόπειρες αυτοκτονίας προτού επιτεθεί στο παιδί της. Η 27χρονη γυναίκα, που έγινε πρωτοσέλιδο ως «Φόνισσα», οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο.

Έριξε από το μπαλκόνι το παιδί και έπειτα αυτοκτόνησε

Τον Μάρτιο του 2019 στο Νέο Κόσμο μια μάνα πέταξε από τον πέμπτο όροφο το παιδί της, μόλις τεσάρρων ετών, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας του παιδιού εντοπίστηκε σε τραγική κατάσταση στο σημείο καθώς είχε μόλις επιστρέψει από την εργασία του και ήρθε αντιμέτωπος με αυτή την εικόνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μητέρα κρατούσε το κοριτσάκι που έκλαιγε και καλούσε τον πατέρα του, έξω από το μπαλκόνι και παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων, το άφησε και έπεσε στο κενό.

Στη συνέχεια, επίσης παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων, ανέβηκε στο μπαλκόνι και εκείνη και έπεσε. Η μητέρα και το κοριτσάκι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μάταια όμως, αφού απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Μόλις πριν από έξι μήνες πριν μια 22χρονη φοιτήτρια, που ντρεπόταν γιατί είχε μείνει έγκυος, πέταξε το νεογέννητο παιδί της στον ακάλυπτο στη Νέα Σμύρνη. Ο πατέρας του παιδιού δεν γνώριζε τίποτε.

Δολοφόνησε την κόρη της γιατί ήταν έγκυος και ανύπαντρη

Η Παναγιώτα Τσιφρικά στα 48 της δολοφόνησε της 22χρονη κόρη της, τον Φεβρουάριο του 1996 στο Κακοτάρι Ηλείας. Η 22χρονη κόρη της δηλητηριάστηκε από τη μητέρα της, γιατί ήταν έγκυος και… ανύπαντρη. Η Τσιφρικά, μητέρα άλλων 4 παιδιών, δεν ομολόγησε ποτέ το έγκλημά της, ενώ επέμενε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία και βίαιη διακοπή κύησης, της επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Οι παιδοκτόνοι της Κρήτης

Το 2014 ένα 3χρονο αγοράκι βρήκε φρικτό θάνατο, όταν οι γονείς του το περιέλουσαν με καυτό νερό. Το παιδί έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 70% του σώματός του, ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια του βίαιου ξυλοδαρμού του.

Η 19χρονη μητέρα κατηγορήθηκε μαζί με τον 29χρονο σύντροφό της για την άγρια κακοποίηση με την συνεπακόλουθη δολοφονία του νηπίου. Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι έριχνε καυτό νερό στο νήπιο ώστε να το βοηθήσει να ενεργηθεί, ωστόσο οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν το δικαστήριο. Στο ζευγάρι επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Πέταξε το νεογέννητο μωρό της στο φωταγωγό

Τον Αύγουστο του 2016 η Κατερίνη συγκλονίστηκε από δύο απανωτά περιστατικά με διαφορά μόλις λίγων ημερών. Πρώτο είχε εντοπιστεί ένα νεκρό νεογνό που η Αλβανίδα μητέρα του είχε γεννήσει μέσα στο διαμέρισμά της και το είχε πετάξει στον φωταγωγό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε και η γυναίκα συνελήφθη.

Έπνιξε 2 γιους 

Τον Οκτώβριο του 1994 η Άννα Νικόλ Σμιθ έπνιξε τους δύο γιους τους, ηλικίας 14 μηνών και 3 ετών, κοντά στο σπίτι τους στη Νότια Καρολίνα. Τα έβαλε σε ένα αυτοκίνητο, τα έδεσε με τη ζώνη ασφαλείας και έριξε το αυτοκίνητο στη λίμνη. Αρχικά υποστήριξε ότι κάποιος έκλεψε το αυτοκίνητό της και απήγαγε τα παιδιά της. Δεν είπε ποτέ ξεκάθαρα γιατί το έκανε, αλλά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έγραφαν τότε ότι ο φίλος της δεν ήθελε παιδιά. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Θα μπορέσει να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης το 2024.

Έπνιξε τα 5 παιδιά της στη μπανιέρα

Τον Ιούνιο του 2001 η Γέιτς έπνιξε το ένα μετά το άλλο τα παιδιά της σε μία μπανιέρα, ενώ ο σύζυγός της ήταν στη δουλειά. Η 37χρονη τότε καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονίες από πρόθεση , αλλά άσκησε έφεση και το 2006 βγήκε από τη φυλακή και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο, όπου βρίσκεται έως σήμερα.

Σκότωσε 8 παιδιά

Τον Δεκέμβριο του 2014 η 40χρονη Rαΐνα Ίνα Ταντέι μαχαίρωσε έως θανάτου επτά από τα 8 παιδιά της και την ανιψιά της. Σκότωσε 4 κορίτσια και 4 αγόρια ηλικίας 2 έως 14 ετών και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Επέζησε, αλλά απέφυγε τη φυλακή, με τις αρχές να την οδηγούν σε πτέρυγα υψηλής ασφαλείας ψυχιατρικής κλινικής.

Ασφυκτικός θάνατος για 6 νεογέννητα

Η Μέγκαν Χάντσμαν ομολόγησε την ενοχή της το 2015 για τη δολοφονία 6 παιδιών, αμέσως μετά τη γέννησή τους, από το 1996 έως και το 2006. Τους προκαλούσε ασφυξία, τα έβαζε σε πλαστικές σακούλες και τα κρατούσε στο γκαράζ της, όπου ο σύζυγός της τα βρήκε το 2014. Είχε μακρύ ιστορικό εξάρτησης από αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.«Δεν αισθανόμουν αρκετά δυνατή να είμαι μητέρα σε αυτά τα μικροσκοπικά βρέφη. Ήθελα να αποφύγουν την απαίσια ζωή που θα τους πρόσφερα» δήλωσε στο δικαστήριο, που την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Σκότωσε τα «δαιμονισμένα» παιδιά της

Η Ζανέτ Μισέλ Χόους κλείδωσε την 3 ετών κόρη της και τον 1 έτους γιο της στην τουαλέτα ενός βενζινάδικου και τους σκότωσε με μαχαίρι. Όταν συνελήφθη είπε ότι τα παιδιά ήταν δαιμονισμένα και έπρεπε να σκοτώσει τους δαίμονες. Οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο.

Σκότωσε 4 αγόρια για να εκδικηθεί τον πρώην άντρα της

Τέσσερις γιοι, ηλικίας 4 έως 14 ετών, έπεσαν νεκροί το 1997 στο Σαν Μάρκος της Καλιφόρνιας από τα πυρά της μητέρας τους. Είχε πιει, είχε πάρει ναρκωτικά και ήθελε, όπως είπε, να εκδικηθεί τον πατέρα των παιδιών, που την είχε εγκαταλείψει. «Με πρόδωσες. Έχασα όσους αγαπούσα. Τώρα ήρθε η ώρα να πάθεις το ίδιο» έγραψε σε ένα σημείωμα. Το δικαστήριο της επέβαλε την θανατική ποινή.

Σχεδίασε τη δολοφονία των 3 παιδιών

Σκότωσε με μαχαίρι τις δύο κόρες της 9 και 8 ετών και τον 4 ετών γιο της το 1994 στην Καλιφόρνια. Αποδείχθηκε ότι είχε σχεδιάσει τις δολοφονίες και προσπάθεισε να παγιδέψει τον πρώην σύζυγό της, υποστηρίζοντας στις αρχές ότι εκείνος ήταν ο δράστης. Της επεβλήθη η θανατική ποινή.

Σκότωσε όλη της την οικογένεια

Πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της, τον 7χρονο γιο τους και την 21 μηνών κόρη τους το 1987 και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο δράστης ήταν ένας έμπορος ναρκωτικών. Καταδικάστηκε το 1988 και εκτελέστηκε το 2005.

Έψησε το βρέφος της

Το 2005 η Τσάινα Άρνολντ ύστερα από έναν άγριο καυγά με τον φίλο της για το ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού έβαλα την 28 ημερών κόρη της στο φούρνο μικροκυμάτων για περισσότερο από 2 λεπτά. Στην πρώτη δίκη ισχυρίστηκε ότι το βρέφος βρήκε νεκρό στον φούρνο ο γιος του φίλου της, ο οποίος και τους είπε πως το ειχε βάλει εκεί ένα άλλο παιδί. Δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερη. Ακολούθησε και άλλη δίωξη. Στη δεύτερη δίκη οι αρχές είχαν «δέσει» την υπόθεση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

Έπνιξε τα παιδιά της με τα πανάκια

3 αιφνίδιοι θάνατοι μωρών στην ίδια οικογένεια μέσα σε διάστημα λίγων ετών κινητοποίησαν τις γερμανικές αρχές. Αφού ο γονιδιακός έλεγχος απέκλεισε τα παθολογικά αίτια, η αστυνομία έστρεψε τις υποψίες στη μητέρα, που ήταν πάντα μόνη με τα παιδιά την ώρα του θανάτου τους. Ύστερα από πίεση αστυνομικού, που της είπε ότι γνωρίζει πως η ίδια και ο άντρας της είναι οι δολοφόνοι, ομολόγησε: «Όχι εκείνος δεν είχε καμία σχέση, το έκανα μόνη μου». Περιέγραψε λεπτομερώς πώς έπνιξε τα παιδιά της, κλείνοντάς τους το στόμα με το πανάκι για τα σάλια κρατώντας ταυτόχρονα τη μύτη τους, περιμένοντας να πεθάνουν.

Μάνα σκότωσε τα τρία της παιδιά στη Νέα Ζηλανδία

Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη μέσα στο 2021.Ζευγάρι γιατρών είχε μετακομίσει από τη Νότια Αφρική στη Νέα Ζηλανδία μόλις λίγες ημέρες πριν. Ένα απόγευμα ο Γκράχαμ Ντίκασον επέστρεψε στο σπίτι του από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν ως ορθοπεδικός και βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα: Οι τρεις κόρες του, οι 2 ετών δίδυμες Κάρλα και Μάγια και η 6χρονη Λίαν κείτονταν νεκρές μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Δράστις της τριπλής δολοφονίας η 40χρονη, επίσης γιατρός, μητέρα των τριών κοριτσιών, Λορέν. Η Λορέν εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την τριπλή δολοφονία. Η ίδια παρέμεινε σιωπηλή σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική. H Λόρεν Ντίκασον έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για τις τρεις παιδοκτονίες και περιμένει να δικαστεί το 2023.

www.aftodioikisi.gr