Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Με καλό καιρό και τις δέουσες τιμές ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου να παρακολουθήσει την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπρώπησε η Ελένη Δουνδουλάκη, Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού.

Στο κέντρο της πόλης όπου συνέρευσε πλήθος κόσμου παρακολούθησε εκπροσώπους να παρελαύνουν από τα παρακάτω τμήματα : Φιλαρμονική  του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου, Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών – Ναυαγοσωστών), του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Ηρακλείου, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, του ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου, του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ., των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων, του Εσπερινού Γυμνασίου, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γενικών Ενιαίων Λυκείων Ηρακλείου, του Εσπερινού Λυκείου, του Καλλιτεχνικού Σχολείου, του Μουσικού Σχολείου, του Πρότυπου Λυκείου, των ΕΠΑ.Λ., του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου  Κρήτης κ.κ.  Ευγενίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ.  Κυριακάκη Χαρά, Φιλόλογος, διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Ακολούθησε τελετή στο άγαλμα Δασκαλογιάννη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και κατάθεση στεφάνων από την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης τη  Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Ελένη Δουνδουλάκη, τους βουλευτές Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη, Χάρη Μαμουλάκη, Φραγκίσκο Παρασύρη, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο
Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, κομμάτων, Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους φορέων, αντιστασιακών οργανώσεων και θυμάτων πολέμου.

   

Υπερήφανη Έλληνίδα μάνα με τους εθνοφύλακες γιους της που τιμούν την πατρίδα. Αριστερά ο Κωνσταντίνος Ρισάκης, δεξιά ο Γιάννης Ρισάκης και στο μέσον η μητέρα τους, που δικαιωματικά καμαρώνει

Στο μέσον ο Έφεδρος Αξιωματικός κ. Γιώργος Ρισάκης με τους εθνοφύλακες γιους του Κωνσταντίνο και Γιάννη

Οι Γιάννης και Κωνσταντίνος Ρισάκης με την αδερφή τους Ειρήνη, λίγο πριν την μεγαλειώδη παρέλαση στο Ηράκλειο