Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Λήξη αποσπάσεων – προσωρινών μετακινήσεων πέραν του εξαμήνου

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 301/25  

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΜΑΛΛΙΟ Δημήτριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) 

Κοιν.: Βλέπε πίνακα αποδεκτών  

Θέμα: «Λήξη αποσπάσεων – προσωρινών μετακινήσεων πέραν του εξαμήνου» 

Κύριε Αρχηγέ,

Πολλές είναι οι καταγγελίες μελών μας που καταφθάνουν στα γραφεία της Ε.ΑΣ.Υ.Α. και μας ενημερώνουν για το γεγονός ότι συνεχίζουν παράτυπα να υπηρετούν σε Υπηρεσίες που έχουν μετακινηθεί (χωρίς αίτησή τους) από τις οργανικές τους θέσεις, καίτοι έχουν συμπληρώσει το μέγιστο χρόνο απόσπασης και προσωρινής μετακίνησης, κατά παρρέκλιση των κείμενων διατάξεων. Μεγάλο δε ποσοστό των συναδέλφων αυτών, προσανατολίζεται στη δικαστική οδό προκειμένου να δικαιωθεί.

Κύριε Αρχηγέ,

Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, δεν τυγχάνουν εφαρμογής τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19 παρ. 2 και παρ. 5 του π.δ. 100/2003, καθ’ ότι το συντριπτικό ποσοστό των μετακινήσεων δεν αφορά ανανέωση αποσπάσεων ύστερα από συναίνεση του αποσπασμένου, τουναντίον πρόκειται για αποσπάσεις και σε συνέχεια για προσωρινές μετακινήσεις !        

Κύριε Αρχηγέ,

Διερωτώμεθα πως είναι δυνατόν η Ηγεσία από τη μία να απαιτεί άμεση συμμόρφωση στις Διαταγές των ανωτέρων και την ίδια ώρα να μη λειτουργεί σύννομα, οργανωμένα και ορθολογικά! Πολλώ δε μάλλον, δεν τιμά το Σώμα η καταστρατήγηση  προεδρικών διαταγμάτων και της κείμενης νομοθεσίας που διέπει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. !

Κύριε Αρχηγέ,

Ως φυσικός προϊστάμενος του Σώματος, απευθυνόμαστε σε σας προσωπικά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους πρακτικές και παρακαλούμε όπως από πλευράς σας διατάξετε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου, ούτως ώστε όσοι αστυνομικοί συμπλήρωσαν έξι (6) μήνες συνολικής μετακίνησης (απόσπασης – προσωρινής μετακίνησης), να επιστρέψουν άμεσα στις οργανικές τους θέσεις.

Παράλληλα, προκειμένου να αμβλυνθούν αυτές οι κάκιστες εντυπώσεις, σας καλούμε να λάβετε άμεσες πρωτοβουλίες αναζήτησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών για τη διασφάλιση και την τήρηση της νομιμότητας εντός του Οργανισμού της ΕΛ.ΑΣ., που πρωτίστως θα επαναφέρει την ηρεμία και τον αλληλοσεβασμό στο Σώμα.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Πίνακας Αποδεκτών: 

Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Προϊστάμενο Κ.Δ.Υ. & Α.Δ./Α.Ε.Α. Υποστράτηγο κ. ΜΠΑΚΟΛΑ Δημήτριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α. Ταξίαρχο κ. ΠΟΛΥΖΟ Δημήτριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

5) Πολιτικά Κόμματα

6) Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών