Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Η σύγχρονη κοινωνία επηρεάζει την διαμόρφωση κάθε ανθρώπου ειδικά των παιδιών και των εφήβων

Ο ρόλος των προτύπων στη σύγχρονη κοινωνία, αποτελεί ισχυρό παράγοντα, στην επιρροή, επίδραση και τελικά διαμόρφωση της συμπεριφοράς κάθε ανθρώπου, ειδικότερα όμως στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Μεγάλο ποσοστό των τηλεοπτικών εκπομπών, άρθρων στα περιοδικά, και γενικά τα ΜΜΕ, βομβαρδίζουν καθημερινά τα παιδιά με μοτίβα ανθρώπων που με τις ενέργειες και τη συμπεριφορά τους, λειτουργούν ως πρότυπα για αυτά με επιζήμιο και βλαπτικό τρόπο. Κάποιες φορές, τα ερεθίσματα που προέρχονται από τέτοια «πρότυπα», είναι τόσο επικίνδυνα που μέσω της μίμησης, μπορούν να προκαλέσουν πράξεις και αντιδράσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την ψυχική ισορροπία, ακόμα και την υγεία, των παιδιών και των εφήβων.

Τα παιδιά χρειάζονται θετική επιρροή προτύπων και υγιείς χώρους για κάθε ενασχόλησή τους, ώστε να αποτελέσουν εποικοδομητική, παραγωγική και ωφέλιμη γενεσιουργό δύναμη στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός, πως τα παιδιά και οι έφηβοι λαμβάνουν πολλά και πολυποίκιλα πολύτιμα μαθήματα ζωής από την εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες.

Δυο από αυτά, που προάγουν μοναδικά οι πολεμικές τέχνες, είναι ο σεβασμός και η πειθαρχία. Αυτά τα εξαιρετικά επωφελή χαρακτηριστικά, θα τους συνοδεύουν και θα τα χρησιμοποιούν σε όλη τους τη ζωή.