Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ηράκλειο: Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2023

Εφ. Λοχαγός ΜΧ

Παντελής Κρουσταλάκης

Πρόεδρος

Εορτές-Τελετές (Εθνική Επέτειος «25ης Μαρ 1821»)
ΣΧΕΤ : α. Γενικός Κανονισμός Παρατάξεων – Παρελάσεων/ΓΕΕΘΑ

β. ΠαΔ 9-2/2022/ΓΕΕΘΑ/Α’ ΚΛΑΔΟΣ
γ. ΠαΔ 4-4/2023/ΣΕΑΠ/ΔΕΠΑΣ

δ. Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 2023/ Περιφέρεια Κρήτης

1. Σας γνωρίζουμε, κατόπιν του (δ) σχετικού, ότι το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, θα εορταστεί, η ημέρα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
2. Πρόθεση Α.Δ.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η οργάνωση, προετοιμασία και διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, από το σύνολο του εμπλεκομένου προσωπικού στη Φρουρά Ηρακλείου ώστε να επιτευχθεί το
βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.
3. Κατόπιν των ανωτέρω καθορίζονται τα εξής:
α. Εορταστικές Εκδηλώσεις εντός Στρατοπέδου «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ», θα γίνουν λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς και τις ισχύουσες διατάξεις αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως παρακάτω:

(1) Για το Επιτελείο της Σχολής, το ΤΥΕΑ και την ΠΤΕΕ καθορίζονται:

(α) Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής κου ΥΕΘΑ και Ομιλία για την σημασία της Εθνικής Επετείου, την 23 13:00 Μαρτίου 23, για το προσωπικό του Επιτελείου – ΤΥΕΑ – ΠΤΕΕ αντίστοιχα, στο χώρο του ΚΨΜ των ΥΕΑ.

(β) Ομιλητές
1/ Λ/γός (ΠΖ) Νικόλαος Λουράκης της ΣΕΑΠ/ΔΙΠΡΟΔΜ για την Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής.

2/ Τ/χης (ΠΖ) Στέφανος Γιαννικάκης της ΣΕΑΠ/ΠΤΕΕ για την σημασία της Εθνικής Επετείου, με σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό.

(2) Για τις λοιπές Μονάδες – Ανεξάρτητες Υπομονάδες – Στρατιωτικά Καταστήματα, όπως παράγραφος 2β, Παράρτημα «ΣΤ» του (γ) σχετικού.

(3) Στολή Στελεχών – ΥΕΑ: Η υπ’ αριθ. «9» (Υπηρεσίας) πλην του στελέχους της παραγράφου 1α(1)(β)2/ όπου προβλέπεται η υπ’ αριθ. «8».
(4) Σημαιοστολισμός ΚΨΜ με μέριμνα ΤΥΕΑ.
β. Εορταστικές Εκδηλώσεις, στην πόλη του Ηρακλείου
(1) Έπαρση- Υποστολή Σημαίας
Επίσημη έπαρση και υποστολή σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την 25 08:00 και 17:45 Μαρ 23 αντίστοιχα. Τιμές θα αποδώσουν η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου (κατόπιν συνεννόησης) και Διμοιρία
οπλιτών των 21 ατόμων με επικεφαλής κατώτερο Αξιωματικό, με μέριμνα 546 Α/Μ ΤΠ.

(2) Δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό Αγ. Μηνά
Την 25 10:45 Μαρ 23 θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία  στον Ι.Μ. Ναό Αγ. Μηνά, παρουσία και των Στρατιωτικών Αρχών της πόλης του Ηρακλείου. Λεπτομέρειες όπως παράγραφος 2γ(2)(α), Παραρτήματος ΣΤ του (γ)
σχετικού.

(α) Τελετάρχης

Τελετάρχης ορίζεται ο Τ/χης (ΠΖ) Νικόλαος Λούντζης Τμηματάρχης ΣΕΑΠ/ΔΙΠΡΟΔΜ.

(β) Χρονικές λεπτομέρειες
1/ Πέρας Παράταξης τμημάτων: 10:15 Ω.
2/ Πέρας προσέλευσης
α/ Αντιπροσωπειών: 10:20 Ω.
β/ Επισήμων: 10:25 Ω.

(3) Επιμνημόσυνη Δέηση – Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη

Την 25 11:30 Μαρ 23 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση- κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη πλατεία Ελευθερίας, παρουσία και των Στρατιωτικών Αρχών της πόλης του Ηρακλείου. Λεπτομέρειες όπως παράγραφος 2γ(2)(β), Παραρτήματος ΣΤ του (γ) σχετικού.

(α) Τελετάρχης
Τελετάρχης στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ορίζεται ο Τ/χης (ΠΖ) Νικόλαος Λούντζης Τμηματάρχης
ΣΕΑΠ/ΔΙΠΡΟΔΜ με βοηθό τον ΕΠΟΠ Επ/χία (ΠΖ) Τιμόθεο Πατελάκη του 545 Α/Μ ΤΠ, ο οποίος θα επιδώσει στεφάνια για κατάθεση (αποκλειστικά) στους:
1/ Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.
2/ ΑΔΦ Ηρακλείου.
3/ Πρόεδρο της ΕΑΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
4/ Πρόεδρο της ΣΕΑΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
(β) Χρονικές λεπτομέρειες
1/ Πέρας Παράταξης τμημάτων: 25 11:20

Μάρτιος 2023.

2/ Πέρας Προσέλευσης Αντιπροσωπειών –

Επισήμων: 25 11:30 Μαρτίου 2023.
(4) Παρέλαση
Λεπτομέρειες με νεότερη Διαταγή

4. Συντονιστικές Οδηγίες

α. Φωτογραφική κάλυψη εκδηλώσεων, με μέριμνα ΓΕΠ. Υπεύθυνος Ανθ/στης (ΠΖ) Παναγιώτης Παλαιολόγος.

β. Στους χώρους όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση καθώς και κατάθεση στεφάνων να παρευρίσκεται ιατρός με σακίδιο Α ́ βοηθειών, ενώ στο χώρο της παρέλασης να παρευρίσκεται ιατρός με ασθενοφόρο όχημα, με μέριμνα
ΣΕΑΠ/ΛΔ.

γ. Σημαιοστολισμός Στρατοπέδου, Υπηρεσιών και Καταστημάτων της Φρουράς όπως παράγραφος 2α, Παραρτήματος «ΣΤ» του (γ) σχετικού.

δ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας της 25ης Μαρ 23, το κέντρο εκπομπών (γραφείο ΑΞΕΠ), να εκπέμπει μουσική ανάλογη με το πνεύμα αυτής (προμήθεια οπτικού δίσκου από ΔΕΠΑΣ).

ε. Κινήσεις με μέριμνα της ΣΕΑΠ/ΔΙΠΡΟΔΜ, σε συντονισμό μεταξύ των εμπλεκομένων, με βάση την παρούσα. Ληφθούν προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας προσωπικού – κινήσεων.

στ. Να γνωστοποιηθούν τηλεφωνικά τα ονόματα των στελεχών που θα οριστούν αντιπροσωπεία στη ΣΕΑΠΔΕΠΑΣ, έως την 20 Μαρτίου 23.

ζ. Λοιπά, όπως προφορικές οδηγίες.

5. Τυχόν διαφοροποιήσεις επί του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων, θα σας κοινοποιηθούν εγκαίρως μετά την έκδοση του προγράμματος εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Κρήτης.
6. Επιθυμητή Τελική κατάσταση
Η πραγματοποίηση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με τη δέουσα λαμπρότητα που αρμόζει στο ιστορικό αυτό γεγονός.

7. Η 7η Περιφερειακή Διοίκηση ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, η Περιφερειακή Διοίκηση Π.Σ. Κρήτης, η Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και η ΔΙ.ΠΥ.Ν Ηρακλείου, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάλογη εκπροσώπηση στο πνεύμα της παρούσας.

8. Η Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου, σε συνέχεια των οδηγιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, παρακαλείται να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για την διευθέτηση της κυκλοφορίας και να εξασφαλίσει την τήρηση της τάξης κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

9. Το ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ και η 5η Α/Μ ΤΑΞ/2ο ΕΓ στους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.

10. Παρακαλώ όλους τους εμπλεκόμενους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άριστη παράσταση-εμφάνιση στις παραπάνω εκδηλώσεις.

11. Χειριστής θέματος: Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Τσαντηράκης, ΣΕΑΠ/ΔΕΠΑΣ Δ/ντής, τηλ. 2810-245624 και ΕΣΩΤ 2212.

Συνταγματάρχης (ΠΖ) Δημήτριος Ροδάκης

Υποδιοικητής

Ακριβές Αντίγραφο

Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Κων/νος Τσαντηράκης

ΣΕΑΠ/ΔΕΠΑΣ Δ/ντής