Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ε.Ο.Δ. – Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ήταν πάντα δίπλα στον άνθρωπο στους μεγαλύτερους σεισμούς που συνέβησαν στην χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Συμμετείχε στο μεγάλο σεισμό του Αιγίου το 1995, όπου οι διασώστες – μέλη της κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του μικρού Ανδρέα μετά από τρεις μέρες δουλειάς μέσα στα χαλάσματα, στον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας το 1999, αλλά και στο σεισμό της Τουρκίας τον ίδιο χρόνο. Στην τελευταία, μάλιστα, περίπτωση η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έφτασε πριν ακόμα κινητοποιηθεί επισήμως η κρατική μηχανή της Τουρκίας. Επιστέγασμα, ωστόσο, των προσπαθειών μας είναι η συμμετοχή μας στο μεγάλο σεισμό της Αϊτής το 2010. Εκεί, τα μέλη μας έκαναν περήφανο κάθε Έλληνα, καθώς κατάφεραν να βρουν και να σώσουν τον 23χρονο Εξάντους, τη στιγμή που όλα τα σωστικά συνεργεία είχαν σταματήσει να ψάχνουν για επιζώντες.

Ο στόχος μας

Στόχος μας είναι να είμαστε παντού και πάντοτε. Είμαστε πάντα παρόντες στο τόπο του συμβάντος. Είμαστε οι πρώτοι που θα φτάσουμε εκεί και οι τελευταίοι που θα το εγκαταλείψουμε.

Οι αξίες μας

Αίσθημα Ευθύνης

Αναγνωρίζουμε ότι αυτό που προσφέρουμε είναι σημαντικό και πολύτιμο και ότι οι πράξεις μας έχουν σημαντική επίδραση στους γύρω μας. Επομένως, ότι κάνουμε το κάνουμε υπεύθυνα, με πλήρη εντιμότητα και απόλυτο σεβασμό στις αξίες που υπηρετούμε.

Πάθος

Κάνουμε πράξη τα λόγια μας και εκπαιδευόμαστε διαρκώς, κρατώντας σε υψηλό επίπεδο τις γνώσεις μας. Με όπλο την εξειδίκευση, αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε την μέγιστη δυνατή βοήθεια όταν κληθούμε.

Αγάπη για την Ανθρώπινη Ζωή

Οι πράξεις και οι ενέργειες μας πλαισιώνονται με αγάπη γύρω από το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της ανθρώπινης ζωής. Το αγαθό αυτό έχουμε ταχθεί να το υπηρετούμε και να το προστατεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δραστηριοποιείται στους τομείς Ορεινής Διάσωσης, Διάσωσης στο Υγρό Στοιχείο, Αντιμετώπιση Καταστροφών, Πρώτες Βοήθειες, Έρευνα – Τεχνολογία, Σκυλιά Έρευνας, Ανθρωπιστικές Αποστολές

 

Παραρτήματα

Η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και διαθέτει παραρτήματα και βάσεις ετοιμότητας σε αρκετές Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας.