Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Επίσημη πρώτη για την Ιδιωτική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

Επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα του alithia.gr, ο Όμιλος Τσάκου ανακοίνωσε και επισήμως την ίδρυση της ΠΡΩΤΗΣ στην χώρα μας Ιδιωτικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνειας ανακοινώνεται η ίδρυση, από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»  ̶  Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Χίο. Η Ακαδημία θα συμπληρώνει και βελτιώνει, στο ανώτατο επίπεδο, την εκπαίδευση που ήδη παρέχεται από το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών (ΤΕΕΝΣ)», εν λειτουργίᾳ ήδη από το 2018, με εξαιρετικά μέχρι τούδε αποτελέσματα, ως απεδείχθη και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις οποίες επετεύχθη ποσοστό 100%.  

Η Ακαδημία Ε.Ν. ΤΕΕΝΣ, πιστοποιούμενη από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά σειρά επιτυχών επιθεωρήσεων από τον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους υποδεχόμενη πρωτοετείς σπουδαστές, Δόκιμους Πλοιάρχους και Μηχανικούς Ε.Ν.

Μετά την ολοκλήρωση σπουδών δύο ακαδημαϊκών ετών, οι εν λόγῳ Δόκιμοι Πλοίαρχοι και Μηχανικοί της ιδρυόμενης Ακαδημίας θα πραγματοποιούν τα, κατά την ισχύουσα νομοθεσία,  προβλεπόμενα θαλάσσια εκπαιδευτικά ταξίδια (συνολικής διάρκειας 12 μηνών), με πλοία του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου για την απόκτηση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητάς ως Πλοίαρχοι και Μηχανικοί Γ’ τάξης Ε.Ν., άξια στελέχη της Μεγάλης Οικογένειας της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Οι απορρέουσες από την τριετούς διάρκειας (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου θαλάσσιας υπηρεσίας) οικονομικές υποχρεώσεις των σπουδαστών/σπουδαστριών της Ακαδημίας, μέχρι την απόκτηση του πρώτου διπλώματος της σταδιοδρομίας των, ανέρχονται σε 10.000 ευρώ.

Ποσοστό 20% του ανωτέρω ποσού θα χορηγείται σαν υποτροφία από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος:

(α) Σε σπουδαστές με βαθμό απολυτηρίου Λυκείου άνω του 18 κατά το πρώτο έτος φοίτησης στην Ακαδημία και γιά το δεύτερο έτος φοίτησης εφ’ όσον, στο πέρας του πρώτου ακαδημαϊκού έτους, έχουν επιτύχει βαθμολογία άνω του 80% του μέσου όρου,

(β)  Σε τέκνα ναυτικών ή προερχόμενα από ναυτικές οικογένειες,

(γ)  Σε τέκνα πολυτέκνων οικογενειών, και

(δ)  Σε σπουδαστές κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων.

Πέραν αυτών, το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος αναλαμβάνει την εξασφάλιση χρηματοδότησης σπουδαστών και σπουδαστριών της Ακαδημίας που επιλέγουν να καταβάλουν μέρος ή το σύνολο του ποσού των διδάκτρων μετά την αποφοίτησή των.

Χαιρετίζοντας το γεγονός, ο Καπτα Παναγιώτης Ν. Τσάκος εδήλωσε: «Με την ίδρυση της Ακαδημίας συνεχίζουμε την ανοδική πορεία των εκπαιδευτικών μας πρωτοβουλιών στοχεύοντας πάντοτε στη δημιουργία Κέντρων Αριστείας γιά τον εμπλουτισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης της Πατρίδας μας προς όφελος της Ναυτιλίας μας και των στελεχών της».

 alithia.gr