Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που παραβίασαν μονοκατοικίες στη Ρόδο

Εξαρθρώθηκε το Σάββατο (27 Απριλίου 2024), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στη Ρόδο.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 22, 23, 30 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία) και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, συνεργός των συλληφθέντων, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις μονοκατοικιών, στις περιοχές Μαλώνα, Σορωνή, Ιαλυσός και Ασκληπιείο, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και  χρυσαφικά σημαντικής αξίας.

Ειδικότερα, την 25.04.2024 οι τρεις άνδρες μετέβησαν αεροπορικώς στο νησί της Ρόδου όπου συνεννοήθηκαν με τους άλλους δύο συνεργούς, έχοντας αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών από κοινού. Ενώ μετά την πραγματοποίηση του στόχου τους επιχείρησαν να διαφύγουν με τη «λεία» τους, από το νησί ακτοπλοϊκώς την 27.04.2024.

Αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, τους εντόπισαν πριν την αποβίβασή τους σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά και τους ακινητοποίησαν.

Στην κατοχή της 30χρονής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και 9.900 ευρώ.

Το χρηματικό ποσό, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων που αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατούνται και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση των υπολοίπων κατασχεθέντων, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις κλοπών.

Σημειώνεται ότι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.