Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Εντοπισμός 25 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Χίο

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών, εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο σκάφος (Τ/Χ) με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να πλέει με κατεύθυνση τις βορειανατολικές ακτές της Χίου.

Στην περιοχή μετέβη ακόμα ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) για την παροχή συνδρομής. Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ και το βοηθητικό σκάφος του ΠΑΘ, κατά την οποία ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς. Κατόπιν κατάλληλων χειρισμών, το Τ/Χ σκάφος ακινητοποιήθηκε και διασώθηκαν είκοσι πέντε (25) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.

Παράλληλα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση παράτυπα μεταναστών στην ελληνική επικράτεια στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων” και του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια”.

φωτογραφία αρχείου