Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Δ. Πειραιά – Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια στην πλατεία Κοραή

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, στην πλατεία Κοραή από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) και την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Η ενημερωτική αυτή δράση στόχευε στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και όλους τους υπόλοιπους βασικούς παράγοντες που αποτελούν αιτίες πρόκλησης τροχαίων συμβάντων.

Πρόκειται για μια καινοτόμα δράση στο πλαίσιο της οποίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες με τους προσομοιωτές του Ινστιτούτου για την καλύτερη κατανόηση θεμάτων Οδικής Ασφάλειας.

6 4C5A3318

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συμμετείχε μαζί με το γιό του Πέτρο, σε όλους τους προσομοιωτές που είχε εγκαταστήσει για την ημέρα στο χώρο της πλατείας το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ανέφερε: «Τα τροχαία ατυχήματα είναι μία μάστιγα για τη χώρα. Και οι αιτίες είναι πολλές: οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγηση χωρίς κράνος ή ζώνη ασφαλείας, αλλά και επιθετική οδήγηση είναι ορισμένες από αυτές.

Συνεργαζόμαστε στενά με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» καθώς υποχρέωση των Δήμων είναι να μεταδώσουμε τα μηνύματα της ασφαλούς οδήγησης κυρίως στους νέους και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Δεν θα μείνουμε, όμως, μόνο σε αυτό, θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να μάθουν πως πρέπει να οδηγούν σωστά, με ασφάλεια για τους ίδιους, αλλά και για τους άλλους».

1 4C5A3186

Ο Αντιδήμαρχος Αντιδήµαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Επειδή αυτή την περίοδο συζητείται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας εμείς ως Δήμος διεκδικούμε να μειωθούν οι ταχύτητες των οχημάτων μέσα στις πόλεις και το όριο να είναι στα 30 χλμ. ενώ ειδικά, έξω από τα σχολεία στα 20 χλμ. και αυτό γιατί τα περισσότερα ατυχήματα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνονται μέσα στις πόλεις.

Επίσης, στόχος των Δήμων είναι να αναδείξουν τη βιώσιμη κινητικότητα, να δώσουν βάρος στα Μέσα Μεταφοράς, αλλά και στα Μέσα μικροκινητικότητας, όπως τα πατίνια ή τα ποδήλατα, για τα οποία βέβαια χρειάζεται να έχουμε και σαφή πλαίσια λειτουργίας προκειμένου να αποφύγουμε τα ατυχήματα».

9111 4C5A3288

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά υπογράμμισε: «Είμαστε στον Πειραιά για να ενημερώσουμε τους πολίτες πάνω στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης. Παραμένουμε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, την Τροχαία, την Αστυνομία και άλλους φορείς όπως την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών ώστε να περάσουμε σωστά στους νέους το μήνυμα για την ασφαλή οδήγηση και την αγάπη για την ίδια τη ζωή».

 

9 4C5A3144

Στην εκδήλωση, από το Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Αντιδήμαρχος Χαρουτιούν Μαρκαριάν, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Βίτσας και Νίκος Γέμελος, η Δημοτική Σύμβουλός Ελίνα Βερυκάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Κατσικάρης, ο Γενικός Γραμματέας της ROADPOL (European Roads Policing Network) Damyan Vladinov, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος Χρήστος Παπαφιλίπου, ο Αστυνομικός διευθυντής Πειραιά, ταξίαρχος Αριστείδης Λυμπεράτος και ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά Συλβέστρος Καραγιάννης, καθώς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Θανάσης Ανδρούτσος, Γιώργος Μασούρας, Παναγιώτης Ρέτσος και Ισίδωρος Κουτσίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9) και των Ημερών Ασφάλειας της ROADPOL (16-22/9) που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.