Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Διαγωνισμός Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικών Επιχειρήσεων

Από την Τρίτη 9 έως την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, διεξήχθη υπό την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, ο Διαγωνισμός Ελευθέρων Σκοπευτών Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων στα Πεδία Βολής Κανδηλίου και Μεγάρων Αττικής, με την συμμετοχή προσωπικού των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, της Ελληνικής Ακτοφυλακής Λιμενικού Σώματος, καθώς και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την 11 Νοεμβρίου 2021, παρευρέθη ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο οποίος και απένειμε τα βραβεία στους επιτυχόντες.

Η ΔΕΠ με τον Διαγωνισμό αποσκοπεί στην προσέλκυση συμμετεχόντων από χώρες της ΝΑΤΟ αλλά και πέραν αυτού, καθιερώνοντάς τον ως σημείο αναφοράς για την ειδικότητα του Ελεύθερου Σκοπευτή τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ο Διεθνής χαρακτήρας του συμβάλλει στην σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων – Δυνάμεων Ασφαλείας, καθώς και στην προαγωγή της Διακλαδικότητας, της διυπηρεσιακής συνεργασίας και στην καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας.