Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Βρετανία-έκρηξη σε αυτοκίνητο: Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν τρεις υπόπτους έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο έξω από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο στο Λίβερπουλ, στη βόρεια Αγγλία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου, ανέφερε η αστυνομία η οποία προσέθεσε πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ηγείται της έρευνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας επιβάτης του αυτοκινήτου κηρύχθηκε νεκρός επί τόπου, ενώ ο οδηγός, άνδρας επίσης, τραυματίστηκε και παραμένει στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ ανέφερε σε ένα τουίτ ότι ενημερώνεται συνεχώς για το συμβάν.

Τρεις άνδρες  -ηλικίας 29, 26 και 21 ετών-  προσήχθησαν στην περιοχή Κένσινγκτον της πόλης και συνελήφθησαν βάσει του Νόμου περί Τρομοκρατίας, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αστυνομία.

Η αστυνομία θεωρεί πως το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο συμβάν ήταν ένα ταξί που σταμάτησε στο νοσοκομείο λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Η αστυνομική διευθύντρια Σιρένα Κένεντι δήλωσε πως η αστυνομία κλήθηκε έπειτα από αναφορές για έκρηξη σε αυτοκίνητο λίγο πριν από τις 13:00 σήμερα.

“Η εργασία είναι σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί τι συνέβη”, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.

“Παραμένουμε ανοικτοί όσον αφορά το τι προκάλεσε την έκρηξη, όμως με δεδομένο το πώς συνέβη, η αντιτρομοκρατική ηγείται της έρευνας που υποστηρίζεται από την αστυνομία του Μερσεϊσάιντ.”

Η αστυνομία ανέφερε πως η έκρηξη δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατικό συμβάν σε αυτό το στάδιο.