Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Αυτά που πρέπει να προσέξετε αν σας αρέσει το τρέξιμο

Το τρέξιμο, εκτός από ευεξία και αναζωογόνηση, σύμφωνα με μελέτες έχει και αρκετά οφέλη στην υγεία .

Όμως όπως σε όλα έτσι και στο τρέξιμο πρέπει να προσέξουμε σε κάποια πράγματα. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τους λάτρεις του τρεξίματος:

Μην κάνετε μεγάλα βήματα

Αν θέλετε να αυξήσετε το ρυθμό σας, μην κάνετε μεγαλύτερα βήματα και αντί αυτού κινηθείτε πιο γρήγορα. Με το μικρότερο δρασκελισμό ασκούνται μικρότεροι κραδασμοί στα γόνατα και στους γοφούς και είναι πιο εύκολο να κρατήσετε τη σωστή στάση.

Πηγαίνετε αργά  

Επικεντρωθείτε στο να καλύψετε την απόσταση ή το χρόνο που θέλετε κάνοντας εναλλαγές με 30 δευτερόλεπτα τζόγκινγκ και 30 δευτερόλεπτα τρέξιμο σε κανονικό ρυθμό.

Βρείτε τον ρυθμό σας 

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε τον ρυθμό σας. Χρονομετρήστε τον χρόνο που αντέχετε και αν δείτε ότι μπορείτε κι άλλο προσθέστε 2 λεπτά.

Ντυθείτε κατάλληλα

Το ντύσιμό σας πρέπει να είναι κατάλληλο, να μη σας ενοχλεί, να μην κρυώνετε ούτε να ζεσταίνεστε πολύ και σαφώς φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια.

Θετικές σκέψεις

Κατά τη διάρκεια του τρεξίματός σας, είναι σημαντικό να κάνετε θετικές σκέψεις γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και κατά συνέπεια την υγεία σας.